Platforma de tranzacționare iBS Financials are un nou modul: aplicația pentru echipamente mobile!

 “Tehnologiile actuale și mobilitatea jucătorilor pe burse ne-au determinat să dezvoltăm o aplicație de tranzacționare nouă care va funcționa pe echipamente mobile, atât pe Smartphone-uri cât și pe Tablete. Aplicația este special gandită și optimizată pentru sisteme de operare Android și iOS (iPhone + iPad). Pe viitor ne gândim să extindem aplicația și către BlackBerry” a declarat Dragoș Pahonțu, CEO Sysgenic Group.

Suita de aplicații “iBS Financials” a fost lansată pe piața autohtonă de capital în luna aprilie 2009. În acest moment mai multe SSIF-uri folosesc iBS Financials, iar mai mult de 10 de societăți testează această platformă în vederea unor customizări viitoare conform politicii de investiții a fiecăreia dintre ele.

Suita “Ibs Financials” reprezintă de fapt prima platformă comună BVB+Sibex, Front-office și Back-office integrate cu Contabilitate, Analiză Tehnică într-o platformă unică accesibilă on-line.  iBS Financials cuprinde: tranzacționare on-line pentru ambele burse din Romania, cu opțiune de tranzacționare pe piețe externe, Back-office comun pentru BVB și Sibex, modul de Analiză Tehnică avansată, modul de Management de Portofoliu, modul de Contabilitate specifică activității unui SSIF și modul de Management al contractelor cu clienții unui SSIF.

În afară de aplicația de tranzacționare pe device-uri mobile, dezvoltăm noi module care vor ajuta SSIF-urile să își mărească volumele de activitate. Mă refer la Arbitraj, dar și un conector bazat pe protocol FIX care suportă conectivitate directă în burse străine sau platforme de tranzacționare oferite de brokeri externi si suport pentru instrumentele care se tranzacționează pe aproape toate bursele externe.

Sysgenic Group este o reţea de companii din domeniul IT&C care in ultimii 15 ani a investit în formarea unei echipe de profesionişti – economişti, jurişti, analişti de piaţă, specialişti IT, făcând posibilă dezvoltarea şi poziţionarea pe piaţă a unui sistem ERP (Enterprise Resource Planning), dar şi ofertarea în paralel a unor servicii de outsourcing atât firmelor româneşti cât şi celor din străinătate, dezvoltând aplicaţii software  în special pentru pieţele financiar bancare şi de trading din Europa şi Statele Unite.

SURSA: Sysgenic