Pentru prima dată în România, factura de întreținere se poate plăti online!

Grupul de firme Scomet, furnizor de servicii de facility management în București, anunță introducerea modalității de plată online a facturii de întreținere pentru locatarii rezidenți în cele 7000 de apartamente aflate în administrarea Scomet. Proiectul a fost dezvoltat și implementat în parteneriat cu integratorul de plăți online ePayment și face posibilă, pentru prima dată în România, achitarea online a facturilor la întreținere.

Prima plată online din România a unei facturi de întreținere a avut loc vineri, 5 august, pentru un apartament din ansamblul rezidențial Swiss Cottage și a fost în valoare de 105 lei.

Plata online este primul pas în strategia SCOMET de a oferi mai mult timp liber pentru proprietarii de apartamente folosind avantajele Internetului. În acest moment proprietarii din blocurile administrate de SCOMET pot vizualiza pe Internet în timp real tot ce se întâmplă în blocul lor, de la ‚cât am de plată la întreținere’, până la părerea vecinilor despre câinele de la etajul 2 care latră toată noaptea. Într-un viitor apropiat, participarea locatarilor în cadrul asociațiilor de proprietari se va face printr-un singur click și toate activitățile aferente (dezbateri, schimburi de idei, chiar și votul din cadrul adunărilor generale) vor fi posibile și în mediul virtual”, explică Ottavio Serbănescu, Director SCOMET.

Grupul de firme Scomet, care asigură servicii de administrare financiară și tehnică a blocurilor de apartamente, deține un portofoliu de 7000 de apartamente în aproximativ 110 asociații de proprietari în blocuri și complexuri rezidențiale din București. În primele 6 luni, compania estimează că 25% – 30% dintre locatari își vor achita facturile la întreținere online, cu ajutorul noii soluții de plată.

În următoarele 18 luni, compania are ca obiectiv creșterea portofoliului la 5000 de asociații corespunzătoare unui număr de aproximativ 250.000 de apartamente, dintr-un total de peste 3,7 milioane, conform ultimului recensământ.

„Introducerea plății online a facturilor de întreținere este un moment important pentru comerțul electronic local. Este semnul că plata online devine un lucru firesc, parte din viața de zi cu zi a românilor. Cei mai mulți dintre noi terminăm serviciul după încheierea programului la administrațiile de bloc, astfel încât să îți poți plăti întreținerea când ești încă la birou sau seara, după ce revii acasă, este un beneficiu imens”, conchide Cristian Herghelegiu, Business Development and Strategy, ePayment, member of PayU.

Potrivit estimărilor ePayment, în fiecare an, românii care locuiesc la bloc plătesc mai mult de 2,5 mld. euro la întreținere.

Despre SCOMET

SCOMET este lider pe piata residentiala de facility management. Compania are o experienta indelungata in acest domeniu si administreaza un numar important de asociatii de proprietari de diverse tipuri si marimi (mai mult de 7000 de apartamente).

Grupul de firme SCOMET este singurul administrator profesional de imobile (blocuri, ansambluri rezidentiale) care ofera clientilor sai scrisori de garantie bancara (BRD si Apha Bank), astfel eliminand complet riscurile asociatiilor de proprietari legate de numerarul incasat de la proprietari.

Administrarea financiara este perfect transparenta, proprietarii din blocurie administrate de SCOMET si reprezentantii asociatiilor de proprietari putand vizualiza online, in timp real, toate situatiile financiare ale asociatiei (liste de plata, registre, rapoarte). Compania are personal calificat, atat pentru activitatea de management financiar (contabilitate, casierie, impozite si taxe), cat si pentru pentru administrarea tehnica.

Pentru mai multe informatii, va rugam sa accesati site-ul companiei la adresa www.scomet.ro, sau sunati la 0372979797.

Despre ePayment

ePayment este furnizor de solutii eCommerce integrate, parte a grupului international PayU, detinut de Naspers Ltd, al doilea jucator in eCommerce la nivel global.

PayU desfasoara operatiuni de integrare plati online in Polonia, Cehia, Romania si Ungaria, procesand in 2010 31 milioane de tranzactii in valoare de peste 800 milioane de euro. In Romania, ePayment este lider pe piata de plati online, cu peste 2 milioane de tranzactii procesate in 2010 in valoare de 121 milioane de euro si o cota de 90% din volumul total al Romcard.

Compania dezvolta solutia integrata de plati online ePayment®, dedicata companiilor care detin sau doresc sa isi deschida o afacere online in Romania sau in tarile in care activeaza grupul PayU.

Pentru mai multe informatii, va rugam sa accesati site-ul companiei la adresa www.epayment.ro, blogul ePayment sau paginile de Facebook si Twitter ale companiei.

Sursa: GECAD ePayment