Pentalog va încheia primul trimestru din 2010 cu o creştere de aproximativ 20%

Într-un context marcat de puternice incertitudini ce caracterizează începutul de an 2010, grupul Pentalog afişează o previziune de creştere de cel puţin 20 % pentru întregul trimestru. Potrivit companiei, această cifră este insuficientă în concordanţă cu obiectivele planului 30 – 2013, dar va permite atingerea şi chiar depăşirea obiectivului planului 14 – 2010, ţinând cont de evoluţia activităţii pe ansamblul anului 2009 (+50%).
 
În lunile ianuarie şi februarie activitatea comercială a companiei Pentalog a fost extrem de dinamică, odată cu semnarea mai multor contracte noi în Franţa, Germania şi Austria.
 
În Franţa, Pentalog a semnat un prim contract în ianuarie pentru o companie din Sofia Antipolis (contract fixed price, care va fi realizat la Hanoi, Vietnam), proiect ce a fost demarat în luna februarie. De asemenea, au fost începute operaţiunile de producţie pentru unul din liderii francezi ai publicaţiilor de anunţuri gratuite, companie situată în Paris (centrul de competente localizat în Iaşi), precum şi pentru un editor de software în domeniul turismului, cu sediul în Lille (centrul de competenţe situat tot în Iaşi). Rămânând tot în Lille, una din filialele unui important operator telecom, unul din vechii noştri clienţi, a apelat la grupul Pentalog pentru implementarea unui nou centru de competenţe PHP, deocamdată redus ca dimensiune, în afara celui deja existent (Java). Acoperirea teritoriului Franţei este cvasi-totală, cu clienţi în Ile de France, Vest, Sud – Vest, Sud, Sud-Est şi Nord”, a spus Monica Jiman, COO – Vice-President Business Development, Grup Pentalog.
 
În Austria, Apa IT (departamentul IT al Agenţiei de Presă Austriacă), care este clientul Pentalog de peste doi ani, a solicitat crearea unui centru de competente suplimentar, localizat în Sibiu. În Germania, LHS-Ericsson (Frankfurt), un important client al grupului Pentalog, îşi măreşte dimensiunea centrului de competente, de la 12 la 25 colaboratori. Încă din luna februarie şase noi ingineri s-au alăturat echipei”, a mai spus Monica Jiman. „În total, numărul propunerilor comerciale elaborate în primul trimestru ar putea depăşi precedentele recorduri, pentru a permite continuarea şi susţinerea, atât cât este posibil, a unei creşteri ridicate. Ansamblul noilor servicii de vânzare şi de referinţe online sunt, de asemenea, de avut în vedere”.

Sursa: Pentalog preluat de Agora