Pentalog Technology va produce soluţii 3G pentru ST-Ericsson

După doi ani de lucru pe tehnologiile 2G, 2G+ pentru ST-Ericsson, filialei comune a Grupului Ausy şi Pentalog, Pentalog Technology, i-a fost conferită şi personalizarea tehnologiilor 3G. Acest contract de anvergură va crea peste 55 de de locuri de muncă în faza de demarare a proiectului şi se va întinde pe mai mulţi ani. Astfel, mai mult de 100 de ingineri vor lucra pentru gigantul european de semiconductori.
 
În acest an, dacă luăm în considerare şi ceilalţi clienţi ai grupului Pentalog pe tehnologia Wireless, rezultatul este că 150 de persoane vor deservi industria mondială wireless. Astfel, activităţile de dezvoltare embedded vor reprezenta 33% din cifra de afaceri, restul fiind orientat în mod majoritar către programarea web java, dotnet, PHP, pentru sectorul bancar, telecom, ecommerce”, a declarat Monica Jiman, COO – Vice-President Business Development, Grup Pentalog.
 
Activităţile de dezvoltare se vor derula în locaţiile Pentalog din Bucureşti şi Sibiu.
 
Prin acest contract, grupul Pentalog (prezent în Franţa, Germania, România, Israel, Republica Moldova şi în Vietnam), care numără astăzi un efectiv de 470 de persoane, îşi va mări efectivul, depăşind 500 de colaboratori între iunie şi septembrie şi s-ar putea apropia chiar de 600 de persoane la sfârşitul anului 2010, puţin mai mult decât fusese anticipat la începutul acestui an. Acest lucru va permite consolidarea poziţiei între primii cinci actori nearshore european şi poziţia de al treilea actor român de outsourcing şi de consultanţă, după IBM şi HP. Nu trebuie omis faptul că salariaţii romani, moldoveni şi francezi ai Grupului Pentalog, deţin peste 55% din acţiuni”, a mai spus Monica Jiman.

Sursa: Pentalog