Pentalog publică rezultatele pe 2009

Pentalog, companie recunoscută în sectorul serviciilor IT, a publicat o serie de informaţii referitoare la anul 2009, precum cifra de afaceri, numărul de colaboratori, noi clienţi, proiecte etc. Asfel, compania a realizat în 2009 o creştere de 50% a cifrei de afaceri, în condiţiile în care piaţa globală a serviciilor IT realizează -6%, situându-se pe primul loc pe piaţa IT offshore/nearshore francofon.

Cu o cifră de afaceri de 13,5 M Euro, compania se situează pe locul doi în sectorul IT outsourcing din România şi în top 10 al nearshore-ului european, fiind cotată drept a 458-a companie din Europa şi Orientul Mijlociu, în funcţie de rata de creştere din 2008, conform clasamentului Deloitte Technology Fast 500. 12% din cifra de afaceri provine din România şi Republica Moldova.

60% din cifra de afaceri a fost realizată sub forma centrelor de competenţă (în contracte multianuale), 20% în asistenţă tehnică, 10% în consultanţă şi 10% în contracte fixed-price.

Ca realizări ale anului precedent, compania menţionează inuagurarea filialei din Vientnam, în februarie 2009, care a ajuns până în luna decembrie la un număr de 40 de colaboratori, primele operaţiuni în sectorul televiziunii numerice, precum şi implementarea progresivă a unui sistem de metrică de producţie, în cadrul tuturor proiectelor. De asemenea, compania a investit 0,6M€ în activităţile de training şi a recrutat 100 de persoane în România şi Republica Moldova.

Sursa: Pentalog preluat de Agora

Etichete: