Pentalog deschide o nouă unitate de producţie în România

Aflându-se în faţa unei creşteri explozive a cererii de servicii nearshore în ultimele luni, Grupul Pentalog a decis să deschidă cea de-a cincea unitate de producţie în România. Pentalog s-a oprit asupra oraşului Cluj, unul dintre cele mai importante centre universitare ale ţării după Bucureşti şi Iasi, unde sunt deja stabilite companii precum Grupul Emerson, Siemens, Nokia, HP, Endava, Iquest, Continental etc.

Pentalog s-a confruntat la începutul acestui an cu o creştere fulminantă a cererii privind serviciile sale de nearshore european. Grupul, care număra 630 de salariaţi la sfârşitul lui ianuarie în urma angajării a peste 200 de persoane în 2010, luase în calcul o creştere similară a efectivului pentru anul 2011. Însă numărul de contracte noi (8 noi clienţi şi 11 proiecte) în primele şase săptămâni din 2011, precum şi demararea de noi negocieri au determinat compania să îşi revizuaiscă planurile complet şi să prevadă o dublare a capacităţii de recrutare prin crearea celei de-a cincea unităţi de producţie din România. Aceasta este cea de-a şaptea la nivel mondial (Pentalog mai are agenţii şi în Vietnam şi în Republica Moldova), pe lângă cele patru agenţii comerciale de la Orléans, Bucureşti, Frankfurt şi Tel Aviv.
                                    
În prezent, analizăm factorii care au dus la această accelerare a creşterii şi luăm în considerare două posibilităţi”, a declarat Frédéric Lasnier, Preşedinte şi Director General al companiei. „Evenimentele recente survenite în ţările din sudul Mării Mediterane ne-au oferit doi clienţi care colaborau de regulă cu firme marocane şi tunisiene. Situaţia geopolitică din nearshore a cunoscut o prefacere bruscă, ceea ce ne-a determinat să amânăm în continuare deschiderea unui centru în Maghreb”.
   
Însă motivul care pare a fi cel mai convingător ţine de lipsa crescândă a resurselor umane din domeniul IT, care se constată în Europa şi, în special, în Franţa. Companii care sunt lideri de piaţă în domeniile lor au dificultăţi din ce în ce mai mari în activităţile de recrutare, ceea ce oferă indicii privind situaţia firmelor de rangul 2 şi 3 şi în special a firmelor IT din Franţa. Potrivit lui Frédéric Lasnier, asistăm la o revenire la situaţia din 2006-2007, când cea mai mare parte a cererii de servicii nearshore se datora capacităţilor limitate ale clienţilor.
                         
La Cluj, Pentalog intenţionează să recruteze între 100 şi 150 de persoane, în următorii 2-3 ani. Fazele iniţiale ale procesului de recrutare sunt gestionate de PeopleCentric, o ramură strategică a grupului pe piaţa de recrutare.
                   
Sursa: Pentalog