Patru nominalizări SIVECO la European Software Excellence Awards

Patru proiecte dezvoltate de SIVECO Romania au fost selectate în finala pentru desemnarea celor mai bune proiecte de implementare de aplicaţii software.

„Suntem onoraţi şi foarte fericiţi că rezultatele proiectelor noastre sunt recunoscute în competiţii internaţionale importante, precum European Software Excellence Awards. Numărul mare de proiecte selectate, aparţinând unor categorii diferite (gestiunea afacerii, eLearning, eCustoms) şi impactul deosebit pe care îl au în domeniile cărora li se adresează, arată încă o dată calitatea industriei noastre de IT şi a specialiştilor noştri în domeniul software. Avem o confirmare în plus că soluţiile oferite de noi aduc un plus de valoare beneficiarilor lor”, a declarat Irina Socol, Preşedinte şi Director General SIVECO Romania.
 
„Calitatea aplicaţiilor a fost extrem de ridicată şi a demonstrat talentul excepţional al comunităţii de software din Europa”, a declarat Alan Norman, Director General IT Europa. „Finaliştii provin din ţări din toată Europa, iar Europa Centrală şi de Est a fost foarte bine reprezentată”.
 
Pentru ediţia din 2012 a competiţiei European Software Excellence Awards, SIVECO Romania a obţinut un număr record de nominalizări, pentru patru proiecte, în cadrul a trei categorii.
 
La categoria Government Solution a fost selectat proiectul de informatizare a proceselor vamale de la Administratia Vamală din Turcia, ce au la bază operaţiuni de tranzit, cu ajutorul soluţiei New Computerized Transit System. Soluţia eCustoms este implementată, de asemenea, la Autoritatea Vamală din România şi este in curs de implementare la Administraţia Vamală din Macedonia.
 
Tot în cadrul categoriei Government Solution a fost selectat portalul Şcoli Speciale, implementat pentru Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului. Proiectul reprezintă o premieră în România, permiţând copiilor cu nevoi speciale de educaţie să aibă acces, printr-o platformă online, la cursuri interactive necesare dezvoltării unor abilităţi practice, necesare în procesul de incluziune al acestor copii în cadrul societăţii.
 
La categoria Enterprise Solution a fost selectată soluţia Enterprise Application Suite (EAS), SIVECO Applications, implementată pentru compania Kathrein Romania, cel mai mare producător şi exportator naţional de antene de comunicaţii mobile. Soluţia implementată răspunde necesităţii companiei de a se alinia la standardele internaţionale ale grupului german din care face parte, KATHREIN-Werke KG. Proiectul reprezintă un exemplu de succes, permiţând managerilor companiei să aibă un control total asupra întregii activităţi de producţie.
 
La categoria Content Management Solution a fost selectat proiectul implementat de SIVECO Romania pentru Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, ce are ca obiectiv îmbunătăţirea procesului educaţional prin implementarea tehnologiei informaţiei în procesul didactic. Portalul eŞcoală pune la dispoziţia elevilor din învăţământul preuniversitar un laborator virtual performant, prin intermediul căruia pot fi accesate zeci de experimente virtuale pentru chimie, fizică şi biologie, într-un mediu securizat, fără riscurile asociate unui laborator clasic.

Juriul European Software Excellence Awards 2012 a selectat în etapa finală 36 de companii din 18 ţări europene. Căştigătorii competiţiei vor fi anunţaţi în cadrul Galei Premiilor de Excelenţă, ce se va desfăşura la Berlin pe 1 martie 2012. În aceeaşi zi va avea loc sub egida IT Europa şi European ISV Convention 2012, una dintre cele mai importante reuniuni a producătorilor şi distribuitorilor de soluţii IT din Europa.
 
„Juriul a fost impresionat de calitatea aplicaţiilor şi de evidenta muncă depusă pentru realizarea acestora. Membrii juriului nostru au o experienţă vastă în industria IT şi a fost incredibil să auzim de la ei în timpul jurizării comentarii precum ‘ce soluţie superbă’ sau ‘ce transformare”, a declarat John Chapman, Director Editorial IT Europa.

Sursa: SIVECO Romania

Etichete: