Oracle România şi Junior Achievement pregătesc elevii din România pentru ediţia din 2012 a competiţiei internaţionale ThinkQuest

Bucureşti, România – 25 octombrie 2011

Noutăţi

Oracle România continuă şi în 2012 parteneriatul de success construit împreună cu Junior Achievement România, organizaţie non-profit înfiinţată în 1993, afiliată Junior Achievement Worldwide® USA şi Junior Achievement – Young Enterprise Europe.

Parteneriatul include pregătirea şi promovarea elevilor din România în cadrul ediţiei din 2012 a competiţiei internaţionale Think! Quest, sponsorizată de Oracle Education Foundation (OEF), care are ca principal scop susţinerea tinerilor în găsirea unor soluţii concrete la probleme reale prin folosirea gândirii critice, a abilităţilor de comunicare şi celor tehnologice.

Începută în anul 2008, colaborarea dintre Oracle România şi Junior Achievement s-a bazat în toţi aceşti ani pe o susţinere reciprocă concretizată în programe de succes precum Innovate, program special pentru tinerii antreprenori, competiţia globală Global Business Challenge, programe de internship pentru studenţii din anii terminali precum şi Târgul Absolvenţilor®.

La ediţia din 2011, dintre cei 33.000 de participanţi din 52 de ţări care şi-au testat capacităţile la nivel global, şase studenţi din Timişoara au reuşit să se claseze pe locul III la categoria Application Development dedicată studenţilor până în 22 de ani, cu proiec! tul „EcoFighters”. 

Peste 2 milioane de studenţi din 101 de ţări au participat până în prezent la competiţiile desfăşurate de Oracle Academy şi ThinkQuest.

Ediţia 2012

ThinkQuest are ca principal scop susţinerea tinerilor în găsirea unor solutii concrete la probleme reale. Concursul încurajează elevii şi studenţii cu vârsta de până la 22 de ani să rezolve o problemă reală prin folosirea gândirii critice, a abilităţilor de comunicare şi a celor tehnologice, pe parcursul a trei evenimente majore:

ThinkQuest Projects: dezvoltarea de proiecte de e-learning. (categoria de vârstă 12 -19 ani)

Digital Media: crearea unui jurnal/blog, website de sine stătător, eseu foto, animaţie sau o combinaţie a acestor instrumente. (categoria de vârstă 12 -19 ani)

Application Development: participanţii vor dezvolta o aplicaţie web sau un joc folosind un limbaj de programare la alegere din lista agreată (categoria de vârstă 17 -22 ani)

Pentru informaţii suplimentare despre ediţia 2012 a competiţiei internaţionale ThinkQuest, vă rugăm vizitaţi www.thinkquest.org.

SURSA: Oracle

Etichete: