Oracle România demarează alături de MECTS inițiativa de formare Java în România

În prezența Ministrului Educației și Cercetării Tineretului și Sportului, doamna Ecaterina Andronescu, Oracle a demarat astăzi oficial inițiativa de formare Java în România.

Anunțat inițial în luna mai a.c., programul derulat de Oracle Academy va organiza 6 evenimente de formare până la sfârșitul acestui an în Germani, Muntenegru, Polonia, România, Elveția și Marea Britanie.

Această inițiativă face parte din angajamentul permanent al Oracle Academy de a oferi cursuri extinse de dezvoltare profesională, care ajută profesorii la pregătirea  elevilor/studenților în dezvoltarea unei cariere de viitor.

Peste 60 de profesori români vor lua parte la un nou program avansat de formare a competențelor IT, axat pe Java Fundamentals și Java Programming. Printre participanți se vor număra:

– 50 de profesori de liceu care la momentul actual predau cursurile din cadrul programului Oracle Academy – Advanced Computer Science

– 16 profesori universitari care predau cursurile din cadrul programului Oracle Academy – Advanced Computer Science.

În timpul stagiilor de formare, profesorii participanți vor avea ocazia de a dobândi noi competențe tehnologice folosind Java, unul dintre limbajele de programare de top pe plan mondial, cu peste 9 milioane de dezvoltatori. În plus, la finalizarea cu succes a pregătirii, participanții vor avea ocazia să continue cu certificarea Oracle.

În programele Oracle Academy sunt înscriși peste 1,9 milioane de elevi și studenți din 97 de țări. În regiunea EMEA, Oracle Academy sprijină 2.900 de instituții educaționale și 696.400 de studenți din 60 de țări.

Beneficiarii programului Oracle Academy dezvoltă competențe tehnologice și de afaceri esențiale, care le oferă un avantaj net competitiv pe măsură ce se pregătesc să intre în rândul forței de lucru.

“Oracle Academy oferă diferite programe de pregătire destinate tuturor elevilor și studenților interesați să obțină competențele necesare pentru dezvoltarea unei cariere de viitor”, a declarat Sorin Mîndruțescu, Country Leader Oracle România. “În calitate de lider tehnologic, Oracle se află în poziția unică de a oferi profesorilor cursuri inovatoare și extinse de dezvoltare profesională pentru a ajuta elevii și studenții de top să-și dezvolte cunoștințele și competențele necesare pentru viitor. Suntem onorați să colaborăm cu Ministerul Educației din România pentru a duce la bun sfârșit acest efort.”

 

SURSA: Oracle

Etichete: