Oracle prezintă noi servere Sun x86

Oracle a lansat recent noua sa linie de servere Sun x86, oferind cea mai bună platformă x86 din domeniu pentru rularea soluţiilor software Oracle şi a altor aplicaţii de tip enterprise.
Serverele Sun x86 oferă performanţă şi fiabilitate de neegalat pentru aplicaţii şi baze de date, punând în acelaşi timp la dispoziţia clienţilor instrumentele necesare pentru implementări destinate mediilor cloud, inclusiv sistem de operare, virtualizare, alocarea infrastructurii şi gestionarea sistemului fără costuri suplimentare atunci când sunt combinate cu serviciile Oracle Premier Support.
Împreună cu Oracle Solaris sau Oracle Linux, Oracle VM şi Oracle Enterprise Manager Ops Center, noile servere Sun x86 cu procesoare Intel® Xeon® E5 contribuie la reducerea costurilor, simplificarea operaţiunilor din data centere şi oferă o performanţă şi fiabilitate mai bune.

Serverele Sun x86 de la Oracle au stabilit multe recorduri mondiale în benchmark-uri, demonstrând performanţă superioară în activităţi de tip computaţional, cu aplicaţii şi de tip enterprise, inclusiv noi recorduri mondiale în SPEC CPU2006, SPECjEnterprise2010 şi Oracle E-Business Suite R12.1.3.

Faţă de generaţia anterioară, noile servere Sun x86 oferă o performanţă computaţională îmbunătăţită cu până la 87% şi dispun de lăţime de bandă mărită a memoriei şi a componentelor de reţea, lucru care le permite clienţilor să ruleze software suplimentar şi să termine activităţile mai rapid cu aceeaşi amprentă fizică.Serverele Sun x86 de la Oracle rulând Oracle Linux şi Oracle Solaris cu Oracle VM pot oferi costuri totale de achiziţie, cu asistenţa şi operaţionale cu până la 50% mai mici faţă de sistemele HP cu VMware şi Windows şi oferă un randament al investiţiei de până la 139%.

Serverele x86 de la Oracle stabilesc patru noi recorduri mondiale şi oferă performanţă excepţională la rularea soluţiilor SAP

Cele mai noi servere x86 de la Oracle au stabilit patru noi recorduri mondiale, între care:

SPEC CPU2006: Oracle Solaris şi Oracle Solaris Studio reprezintă o platformă de dezvoltare bine optimizată care le permite clienţilor să compileze şi să ruleze cel mai eficient software-ul. Împreună, accelerează şi duc sistemele Sun x86 în faţa competiţiei cu un record mondial absolut în benchmark-ul SPECfp2006 şi au stabilit un record SPECint_rate2006 pentru serverele cu două procesoare (1).

SPECjEnterprise 2010: Serverul compact 1U Sun Fire X4170 M3 de la Oracle rulând Oracle WebLogic Server cu Oracle Linux a oferit mai mult decât dublul performanţei sistemelor cu 2 socket-uri de la IBM bazate fie pe arhitectură x86, fie POWER şi a stabilit un record mondial pentru maşinile cu două procesoare (2) (3). Sistemele x86 de la Oracle deja deţin un record mondial x86 şi cel mai bun rezultat pentru un singur nod în acest benchmark pentru aplicaţii Java (4).

Oracle E-Business Suite R12.1.3: Serverul Sun Fire X4270 M3 de la Oracle a postat cele mai rapide rezultate în componenta batch Payroll din benchmark-ul Oracle E-Business Suite R12 X-large, terminând operaţiunea în mai puţin de 20 de minute. Acest rezultat demonstrează că serverele bazate pe x86 de la Oracle, rulând Oracle Linux, pot oferi rezultate excelente şi sunt bine adaptate pentru clienţii care rulează soluţii de prelucrare în bloc în combinaţie cu  Oracle Database 11g R2 (5).

Serverul Sun Fire X4270 M3 de la Oracle, rulând Oracle Solaris, excelează la rularea aplicaţiilor de tip enterprise, cum ar fi SAP® enhancement package 4 pentru aplicaţia SAP ERP Release 6.0 pe Oracle Database 11g, şi a oferit cele mai bune rezultate în SAP Sales and Distribution (SD) Standard Application Benchmark, dintre toate sistemele bazate pe procesoare Intel Xeon E5 (6).

 

SURSA: Oracle

Etichete: