Oracle oferă o soluţie pentru industria construcțiilor

Oracle România lansează, în premieră pe piaţa locală, JD Edwards&Primavera, prima soluţie integrată dedicată industriei construcţiilor. Soluţia include JD Edwards Enterprise One, software de planificare a resurselor unei afaceri, şi Primavera, soluţia Oracle de management al portofoliului de proiecte.
 
Oracle a ales Smart Project Solutions drept partener local pentru acest nou serviciu, pentru implementarea soluţiei în companiile de construcţii din ţară. Colaborarea dintre Oracle şi Smart Project Solutions a venit ca rezultat al experienţei partenerului în industria construcţiilor şi a expertizei în implementarea soluţiei Primavera.
 
Soluţia răspunde unui spectru larg de provocări specifice industriei construcţiilor: de la corelarea şi comparaţia între preţul ofertat către beneficiar şi costul intern înregistrat, la scăderea costurilor de stocare printr-o activitate de aprovizionare optimă, respectiv, analiza rapidă a gradului de angajare a cheltuielilor pe contract, printr-un document de tip Fişă Limită.
 
De asemenea, abordează extrem de eficient probleme precum necorelarea achiziţiilor cu necesarul real de materiale,  respectiv, eficienţa scăzută privind activitatea de planificare şi urmărire a proiectelor.

Sistemul integrat vine ca o soluţie pentru analiza de tip cash-flow în timp real, pentru alertarea privind lansarea în timp a achiziţiilor sau urmărirea subcotractorilor. JDEdwards&Primavera reprezintă un sistem integrat care oferă o vizibilitate extrem de mare asupra proceselor de business.

În cadrul acestui parteneriat, Oracle oferă soluţia iar Smart Project Solutions gestionează implementarea şi asistenţa ulterioară în cadrul companiilor interesate. Soluţia a fost prezentată în premieră pe piaţa locală în cadrul unui seminar dedicat clienţilor, pe 15 iunie 2010.

Sursa: Oracle preluat de Agora