Oracle livrează noua ediţie a Oracle Enterprise Manager 12c

Organizaţiile IT adoptă cloud-ul privat ca pe un pas intermediar către soluţii IT autoadministrate şi sincronizate cu evoluţia business-ului. Implementarea cu succes a acestor servicii depinde de capacitatea de a livra şi administra eficient servicii cloud la nivel de organizaţie mare. A avea un instrument complet de management al soluţiei cloud, integrat într-o platformă tehnologică de nivel enterprise este o cerinţă fundamentală pentru IT. Oracle Enterprise Manager 12c Ediţia 4 îndeplineşte această cerinţă şi le permite astfel companiilor să devină mai agile şi mai flexibile, simultan cu o reducere a costurilor, complexităţii şi riscurilor.

 • Oracle Enterprise Manager 12c Ediţia 4, disponibil de azi, le permite organizaţiilor să adopte rapid soluţii de cloud privat la nivel de organizaţii mari, bazate pe platforma Oracle.
 • Noile capabilităţi asigură un control avansat al sistemelor IT, o administrare sigură a bazei de date şi serviciilor oferite, ceea ce le permite clienţilor şi partenerilor Oracle să maximizeze performanţa bazei de date şi a aplicaţiei şi să stimuleze inovaţia prin folosirea unor platforme IT cu auto-servire.
 • Îmbunătăţirile au fost determinate de clienţi şi de ecosistemul în creştere Oracle Enterprise Manager Ecosystem, format din peste 750 parteneri specializaţi, membri ai Oracle Partner Network (OPN). Oracle, alături de partenerii şi clienţii săi au construit peste 140 de plug-in-uri şi conectori pentru Oracle Enterprise Manager.

Automatizare penru servicii cloud extinse

 • Oracle Enterprise Manager 12c Ediţia 4 permite o adoptare rapidă la nivelul întregii organizaţii a serviciilor de baze de date, middleware şi infrastructură în cloud-ul privat, susţinută de un catalog de servicii îmbunătăţit, bazat pe API.
 • Ediţia curentă asigură furnizarea de tip “apăsaţi butonul” a unor medii complete precum SOA şi Oracle Active Data Guard, precum şi clonare rapidă a informaţiilor, ceea ce permite implementarea şi testarea rapidă a aplicaţiilor.
 • Capabilităţile (disponibile pe loc) de detectare a vulnerabilităţilor din date şi din configurari oferă o administrare mai bună a serviciilor cloud şi un control operaţional îmbunătăţit, printr-un mecanism flexibil şi extensibil de evidenţiere punctuală a costurilor.

Management îmbunătăţit al bazelor de date

 • O noua combinaţie de resurse performante permite diagnosticarea predictivă a bazelor de date şi analiza tendinţelor, şi susţine identificarea unor potenţiale probleme la bazele de date înainte ca acestea să apară.
 • Noile capabilităţi de administrare a datelor la nivel de organizaţie îmbunătăţesc securitatea prin identificarea şi protejarea sistematică a datelor sensibile.
 • Orchestrarea pas cu pas a fiecărui upgrade şi posibilitatea de revenire la versiunea anterioară permit adoptarea mai rapidă a Oracle Database 12c.

Management extins al programelor middleware

 • O viziune nouă, consolidată a implementărilor Oracle Fusion Middleware 12c şi o capabilitate de administrare dirijată le permit administratorilor să aplice cele mai bune practici de management în cele mai diverse diverse medii de software intermediar şi să identifice rapid variaţiile de performanţă.
 • O capabilitate Java VM Diagnostics as a Service permite acces guvernat la datele de diagnosticare pentru angajaţii IT din mai multe domenii, pentru rezolvarea accelerată a defectelor şi optimizarea performanţei.
 • Furnizarea automatizată a unei arhitecturi orientate spre servicii (SOA) le permite administratorilor de programe middleware să furnizeze cu uşurinţă capabilităţi SOA în masă.

Administrare superioară la nivel de companie mare

 • Atribuţiile private şi referinţele selectate au fost adăugate la soluţia Oracle Enterprise Manager pentru a oferi resurse suplimentare de securitate, la o fineţe mult mai mare a detaliilor, pentru organizaţiilor cu cerinţe complexe de control al accesului.
 • Suport pentru cel mai nou protocol standard SNMP v3 din industrie, care include encriptare şi permite o administrare mai sigură şi mai eterogenă.
 • “Monitorizarea inteligentă” se adaptează la schimbările de mediu observate şi adaugă capabilităţi de auto-administrare pentru a ajuta Oracle Enterprise Manager să funcţioneze la performanţă maximă, cu o supervizare IT mai redusă.
 • O nouă consolă de securitate oferă un singur punct de administrare a securităţii mediilor Oracle Enterprise Manager.

SURSA: ComputerWorld

Etichete: