Oracle lansează Oracle Solaris 11, primul Cloud OS

Oracle a anunţat astăzi disponibilitatea OracleSolaris 11, primul sistem de operare Cloud.
●      Oracle Solaris 11 este conceput să satisfacă cerinţele de siguranţă, performanţă şi scalabilitate ale implementărilor bazate pe cloud, permiţând clienţilor să ruleze cele mai solicitante aplicaţii de tip enterprise în cloud-uri private, hibride sau publice.
●      Fiind primul sistem de operare complet virtualizat (SO), Oracle Solaris 11 oferă funcţionalităţi de virtualizare încorporate şi complete pentru sisteme de operare, resurse de reţea şi de stocare:
○    Pe lângă funcţionalităţile încorporate de virtualizare, Oracle Solaris 11 este conceput pentru virtualizarea serverelor prin intermediul Oracle VM atât pe sisteme x86, cât şi pe sisteme SPARC, ofer! ind flexibilitate în implementare şi posibilităţi de migrare securizată în timp real.
○    Virtualizarea oferită de Oracle Solaris Zones scalează până la câteva sute de zone pentru fiecare nod fizic, cu un consum suplimentar de resurse de 15 ori mai mic decât VMware şi fără impunerea de limite artificiale asupra resurselor de memorie, reţea, procesor şi de stocare.
○    Noua soluţie integrată de virtualizare a reţelei le permite clienţilor să creeze topologii de centre de date de performanţă ridicată, cu costuri reduse, în cadrul unei singure instanţe de SO pentru flexibilitate extremă, control al lăţimii de bandă şi monitorizare permanentă.
●      Oracle Solaris 11 oferă posibilităţi complete de gestiune a întregii infrastructuri – sistem de operare, hardware fizic, reţea şi sto! care, precum şi pentru nivelul de virtualizare.
●      Noua modalitate de gestiune conectată din cloud garantează clienţilor că au întotdeauna cele mai noi actualizări pentru Solaris de la Oracle, iar serviciile proactive ajută clienţii să obţină un timp maxim de funcţionare fără întreruperi.
○    OracleEnterpriseManagerOpsCenter, acum inclus în suportul pentru sisteme, oferă gestiune convergentă a sistemelor, permiţând control centralizat! în întreaga companie asupra resurselor hardware, de sistem de operare şi de virtualizare.
 
●      Oracle Solaris ZFS oferă fundaţia pentru date şi gestiunea stocării lor din Oracle Solaris 11, furnizând integritate extremă a datelor, grupuri de stocare bazate pe memorii flash, criptare la cea mai mare viteză şi scalabilitatea necesară pentru a stoca şi! a gestiona cantităţi nelimitate de date.
○    Cu ajutorul deduplicarii oferite de Oracle Solaris ZFS, clienţii pot reduce de până la 10 ori cerinţele de stocare în medii virtualizate.
 
●      Oracle Solaris 11 oferă caracteristici „implicit securizate”, inclusiv pornirea sistemului, acces de tip root bazat pe roluri şi auditare cu impact scăzut pentru implementări de data centere atât în cloud, cât şi tradiţionale.
○    Accelerarea criptării integrată din Oracle Solaris 11 oferă un spor de performanţă de patru ori mai mare comparativ cu criptarea oferită de IBM AIX.
 
●      Oracle Solaris şi aplicaţiile software de la Oracle sunt concepute împreună, testate împreună, pot fi implementate împreună şi sunt suportate împreună pentru a oferi comutare rapidă în caz de erori, fiabilitate îmbunătăţită şi performanţă a aplicaţiilor de până la 10 ori mai bună.
○    Echipele de dezvoltare Oracle Solaris au depus eforturi inginereşti comune pentru a creşte performanţa, disponibilitatea, securitatea şi posibilităţile de gestionare ale OracleDatabase 11g, OracleFusionMiddleware 11g şi ale aplicaţiilor bazate pe Java în Oracle Solaris.
○    Între noile îmbunătăţiri din Oracle Solaris 11 sunt incluse gestiunea optimizată a memoriei partajate, îmbunătăţiri I/O, gestiunea integrată a resurselor şi externalizarea operaţiunilor criptografice.
 
●      Oracle Solaris 11 este platforma ideală pentru a rula aplicaţii critice de tip enterprise în medii virtual! izate de dimensiuni mari în plan orizontal, precum şi în medii integrate vertical pe o gamă largă de servere SPARC şi x86. Clienţii pot:
○    Să ruleze oricare dintre cele 11.000 de aplicaţii suportate astăzi în Oracle Solaris 11, cu compatibilitate binară garantată prin Oracle Solaris Binary Application Guarantee Program.
○    Clienţii pot să îşi păstreze investiţiile deja existente prin folosirea instrumentelor P2V şi V2V pentru a muta mediile lor existente Oracle Solaris 10 într-o Oracle Solaris 10 Zone, în acelaşi timp câştigând acces la cele mai recente îmbunătăţiri prezente în Oracle Solaris 11.
 
●      Oracle Solaris oferă performanţă care contează pentru clienţi:
○    Astăzi, Oracle Solaris 11 a obţinut un nourezultatrecordmondialîn  SPECjvm2008, un benchmark multi-thread Java de uz general. În combinaţie cu serverul SPARC T4-2 de la Oracle şi Oracle HotSpot Java Virtual Machine, Oracle Solaris 11 oferă o îmbunătăţire de până la 41% faţă de rezultatele anterioare, obţinute folosind Oracle Solaris 10(1).
○    Oracle Solaris a obţinut deja recorduri mondiale în benchmark-uri care cuprind o gamă largă de aplicaţii de tip enterprise, inclusiv 10 recordurimondialepostate foarte recent folosind serverele SPARCT4 de la Oracle.
 
●      Cea mai recentă versiune de Oracle Solaris este concepută pentru a oferi un management al ciclului de viaţă la nivel de cloud prin medii de boot securizate şi fără erori, anulări sigure ale schimbărilor, upgrade-uri de patru ori mai rapide şi reporniri ale sistem! ului de 2,5 ori mai rapide, punând în valoare puterea OracleSolarisZFS.
●      Oracle Solaris 11 este deja în producţie la peste 700 de companii de top din toată lumea şi este implementat în mii de soluţii SunZFSStorageAppliance de la Oracle, precum şi în sistemele OracleExadataDatabaseMachineX2-2 şiX2-8 şi OracleExalogicElasticCloud.
●      Oracle Solaris 11, Oracle Enterprise Manager Ops Center şi Oracle VM sunt incluse ca parte din suportul de sisteme în toate serverele Sun de la Oracle, oferind clienţilor caracteristici de cloud integrate.
●      Oracle Solaris 11 este certificat pe platformele bazate pe SPARC şi x86 ca fiind conform standardului de produs UNIX 03 începând din 8 noiembrie 2011, cum precizează The Open Group. Detalii puteţi găsi la http://www.opengroup.org/openbrand/register/
●      Partenerii din OraclePartnerNetwork (OPN) vor găsi noi aplicaţii şi resurse Oracle Solaris în OracleSolarisKnowledgeZone, inclusiv OracleSolarisRemoteLab şi OracleSolarisDevelopmentInitiative. Puteţi găsi în lista de declaraţii de mai jos declaraţii ale Partenerilor OPN despre Oracle Solaris 11.
●      Este disponibil noul modul OracleSolaris 11 Training pentru a ajuta clienţii şi partenerii să profite de cele mai bune caracteristici din domeniu prezente în Oracle Solaris 11 şi să facă upgrade de ! la Oracle Solaris 10 sau de la versiunile anterioare.

SURSA: ORACLE

Etichete: