Oracle lansează aplicaţia Oracle Virtual Desktop Client pentru iPad

Acces mobil şi extrem de sigur la desktop-uri virtuale şi aplicaţii de tip enterprise.

Noutăţi

 • Extinzând în continuare portofoliul cuprinzător de aplicaţii de virtualizare pentru desktop, Oracle a anunţat astăzi că aplicaţia Oracle Virtual Desktop Client pentru iPad este disponibilă acum în App Store.
 • Aplicaţia Oracle Virtual Desktop Client permite utilizatorilor să aibă acces securizat la desktop-uri virtuale gestionate prin Sun Ray Software şi Oracle Virtual Desktop Infrastructure.
 • Această aplicaţie inovatoare oferă utilizatorilor iPad suport prin soluţiile de virtualizare a desktop-urilor de la Oracle, oferind astfel o „mobilitate completă a sesiunilor de lucru”.
 • Aplicaţia Oracle Virtual Desktop Client oferă o gamă largă de aplicaţii de tip enterprise, printre care aplicaţii care folosesc intensiv reţeaua şi cele care au nevoie de funcţionalitatea completă a unui browser pentru desktop. De exemplu, aplicaţia Oracle Virtual Desktop Client oferă un mediu performant şi mobil pentru utilizatorii soluţiei Siebel CRM de la Oracle.
 • Aplicaţia face parte din portofoliul complet de soluţii de virtualizare, de la desktop la datacenter, şi permite clienţilor să virtualizeze şi să gestioneze eficient şi cu uşurinţă întregul portofoliu hardware şi software, de la aplicaţii la soluţii de stocare.
 • Aplicaţia Oracle Virtual Desktop Client poate fi descărcată gratuit pe iPad din App Store sau de la www.itunes.com/appstore/. Detaliile referitoare la termeni, condiţii şi restricţii se vor lua în considerare.

Noua aplicaţie oferă acces securizat pentru utilizatorii mobili

 • Pe lângă accesul securizat, noua aplicaţie Oracle Virtual Desktop Client oferă operare simplă, intuitivă şi precisă, bazată pe gesturi şi multitouch, implementând o tastatură virtuală extinsă care include tastele CTRL, ALT, ESC, Insert, Delete, Tab, Home, End, Function, Paging şi săgeţi de navigare.
 • Aplicaţia dispune de o interfaţă rapidă şi reactivă care permite multi-tasking-ul şi trecerea uşoară la alte aplicaţii iOS. Oracle Virtual Desktop Client pune în valoare protocolul ALP de la Oracle pentru a oferi o experienţă de utilizare de calitate.
 • Datorită siguranţei sporite şi al suportului pentru funcţionalitatea VPN din iOS, utilizatorii pot accesa fără griji desktop-uri şi aplicaţii corporate.
 • Sesiunile de lucru utilizatorilor sunt protejate, chiar şi în cazul conexiunilor Wi-Fi publice, prin intermediul criptării AES pe 256 de biţi şi oferă auto-detecţie a soluţiilor Oracle Virtual Desktop Infrastructure sau a serverelor Sun Ray Software disponibile.

Citate relevante

 • „Odată cu lansarea aplicaţiei Oracle Virtual Desktop Client pentru iPad, continuăm să oferim clienţilor modalităţi inovatoare de a accesa o gamă largă de medii virtuale pentru desktop şi aplicaţii de tip enterprise”, a spus Wim Coekaerts, SVP, Linux and Virtualization Engineering, Oracle. „Atunci când o folosesc împreună cu Sun Ray Software de la Oracle şi Oracle Virtual Desktop Infrastructure, clienţii beneficiază de pe urma siguranţei îmbunătăţite, a administrării centralizate, a costurilor mai reduse şi a accesului mai bun la datele corporaţiei de pe iPad.”
 • „Oracle oferă cea mai completă soluţie de gestiune a relaţiilor cu clienţii prin Oracle Siebel CRM”, a declarat Anthony Lye, SVP al Oracle CRM. „ Atunci când este combinată cu aplicaţia Oracle Virtual Desktop Client pentru iPad, clienţii pot accesa mobil Siebel CRM, fără nici o modificare. Mediul desktop al utilizatorului, inclusiv orice aplicaţii web Siebel CRM, este găzduit în centrul de date şi este redat exact prin reţea pe iPad, mărind viteza şi asigurându-se de faptul că nici un fel de date locale nu sunt stocate pe dispozitivul mobil, mărindu-se astfel siguranţa informaţiilor.”

Resurse relevante

Despre Oracle

Oracle (NASDAQ: ORCL) este compania globală cea mai deschisă, integrată si completă de software si sisteme hardware pentru afaceri. Pentru mai multe informaţii despre Oracle, vizitaţi site-ul web la adresa oracle.com.    

Mărci înregistrate         

Oracle şi Java sunt marci înregistrate ale Oracle şi/sau filiatelor sale. Alte nume pot fi mărci înregistrate ale proprietarilor acestora.            

Sursa: Oracle Romania