Oracle Day 2012

Oracle Day, cel mai mare eveniment de tehnologie organizat anual de Oracle in Romania, s-a desfasurat marti, 30 octombrie 2012, sub titlul “Your Vision, Engineered’’.

O serie impresionanta de track-uri paralele au fost organizate, de la instrumente de afaceri pentru social media, noi tendinţe în tehnologia mobilă, cloud computing şi soluţii pentru dezvoltarea unei afaceri în mediul cloud, şi până la noua generaţie de sisteme revoluţionare EXA (Exalytics şi Exalogic) sau noile produse şi îmbunătăţiri lansate în zona aplicaţiilor.

De-a lungul ultimilor ani, portofoliul de produse Oracle a crescut semnificativ, prin dezvoltare continuă şi printr-o serie de achiziţii. Până în acest moment, sunt peste 3.000 de produse software Oracle şi peste 2.000 de patente în 4 categorii majore de produse: baze de date, soluţii middleware, aplicaţii de business, infrastructură şi soluţii de management.

Cele mai importante anunţuri şi lansări de produse:

– Customer Experience: valorificarea puterii mediilor de socializare, precum şi a resurselor interne, în scopul maximizării retenţiei clienţilor, îmbunătăţirii eficienţei operaţionale şi accelerării achiziţiei de noi clienţi.

– Portofoliul extins de servicii Oracle Cloud: Rata de adoptare a serviciilor Oracle Cloud continuă să crească semnificativ, peste 10.000 de clienţi şi mai mult de 25 de milioane de utilizatori, bazându-se deja zilnic pe aceste servicii, la nivel mondial.

– Lansarea oficială Oracle Exadata X3! Database In-Memory Machine cu memorie Flash în loc de hard-disk.

– O gamă de aplicaţii noi destinate mediilor mobile

Momentele cheie ale evenimentului

Participanţii la eveniment au avut ocazia să participle la:

– peste 12 track-uri, premieră în România;

– prezentări ale unor implementări de succes, susţinute de partnerii Oracle în România, atât pe zona de aplicaţii cât şi pe cea de tehnologie

– activităţi de networking şi sesiuni de demonstraţii live

Evenimentul din acest an a mai inclus:

– Keynote-uri din partea celor mai importante companii IT din România, precum Intel, Omnilogic sau Novensys, care au dezvoltat sistemele integrate, proiectate pentru performanţă extremă şi integrare rapidă; exemple din mediul real;

– Prezentarea celor mai bune practici pentru creşterea capacităţilor de a dezvolta soluţii inovatoare (implementare şi optimizare) sau pentru optimizarea centrelor de date;

– Oracle Social Network – o reţea internă care permite utilizatorilor din companii să coopereze folosind un set larg de instrumente de colaborare, incluzând aici profiluri personale, grupuri, fluxuri de activităţi, mesaje de status, forumuri de discuţii, distribuire de documente, navigare şi editare simultane, mesagerie instantanee, e-mail şi conferinţe web.„Ediţia din acest an a evenimentului Oracle Day a fost una specială pentru noi, întrucât am adus în România un întreg arsenal de produse, servicii şi tendinţe noi, care vor schimba cu siguranţă modul în care vom interacţiona pe viitor în spaţiul IT. De la binecunoscutul Cloud Computing sau instrumente de dezvoltare a unei afaceri în mediile mobile, şi până la schimbarea de generaţie a sistemelor integrate dezvoltate de Oracle – Exalytics şi Exalogic. A fost într-adevăr o ediţie specială pentru noi şi, suntem convinşi că mediul de afaceri din România a primit aceste anunţuri cu mare interes”, a declarat Sorin Mîndruţescu, Country Leader, Oracle România.