Oracle anunţă disponibilitatea sistemului Oracle Exalytics In-Memory Machine

Primul sistem proiectat special pentru suportul deciziilor, procesare analitică online, prognozare şi planificare care foloseşte tehnologia In-Memory

 • Oracle a anunţat disponibilitatea OracleExalyticsIn-MemoryMachine, primul sistem special proiectat de mare viteză din domeniu care furnizează software şi hardware pentru business intelligence (BI) in-memory şi oferă performanţă extremă pentru aplicaţiile de gestiune a proceselor de analiză şi a performanţei.
 • De asemenea, Oracle a lansat si o noua versiune a suitei OracleBusinessIntelligenceFoundationSuite care cuprinde 87 de funcţionalităţi noi şi de îmbunătăţiri ale produselor, inclusiv noi modalităţi de vizualizare, interacţiuni contextuale, îmbunătăţiri de performanţă şi de scalabilitate, optimizări pentru Oracle Exalytics şi simplificare pentru utilizatorii finali, dezvoltatori şi administratori.
 • Prin intermediul Oracle Exalytics, companiile pot oferi aplicaţii personalizate şi pre-integrate de gestiune a operaţiilor de analiză şi a performanţei care rulează mai rapid, sunt mai uşor de folosit şi suportă mai mulţi utilizatori. Sistemul permite clienţilor să-şi completeze dashboard-urile şi proiectele de raportare cu modelare de scenarii, planificare şi prognozare, toate rulând într-un singur mediu.
 • Pentru a oferi performanţă şi scalabilitate extrema cu o complexitate redusă de implementare şi un cost mai scăzut de deţinere, Oracle Exalytics dispune de instrumente de top precum Oracle BI Foundation Suite şi OracleTimesTenIn-MemoryDatabaseforExalytics, instrumente ameliorate pentru utilizare pe un server Oracle creat pentru operaţii de analiză în memorie.
 • Prin intermediul operaţiunilor de analiză în timp real permise de Oracle Exalytics, companiile pot maximiza profitabilitatea, creşte veniturile şi viteza de reacţie la condiţiile de piaţă în continuă schimbare.

 

Inovaţiile majore oferă procese optimizate de analiză în memorie

 • Sistem special proiectat complet şi de înaltă performanţă, Oracle Exalytics include serverul Oracle Sun Fire cu 1 Terabyte RAM, susţinut de procesorul Intel Xeon E7-4800 cu 40 de nuclee de procesare, conectivitate InfiniBand la 40 Gb/s şi Ethernet la 10 Gb/s şi Lights Out Management integrat.
 • Oracle BI Foundation include un set extins de noi caracteristici în OracleBusinessIntelligenceEnterpriseEdition şi OracleEssbase pentru performanţă în calcule paralele şi operaţii de analiză în memorie, care le oferă utilizatorilor o analiză vizuală în timp real si cu un timp de răspuns de sub o secundă.
 • Oracle TimesTen In-Memory Database for Exalytics este o nouă versiune a soluţiei RDBMS de procesare in-memory de top din domeniu special concepută pentru operaţiuni de analiză.

○    Cu suport nou pentru seturile de grupare OLAP, funcţii de analiză pre-integrate şi compresia coloanelor, Oracle TimesTen In-Memory Database for Exalytics oferă răspunsuri instantanee la folosirea seturilor mari de date.

 • Oracle Exalytics simplifică gestiunea soluţiei prin intermediul unei inovaţii denumite caching euristic adaptiv în memorie, care calculează care sunt datele care se pretează cel mai bine la stocarea în memorie pentru a obţine cea mai bună performanţă per ansamblu şi se adaptează la diferitele activităţi computaţionale ale sistemului. Spre deosebire de alte echipamente sau instrumente cu prelucrare în memorie, Oracle Exalytics nu constrânge aplicaţiile să folosească doar date care sunt adecvate pentru prelucrarea in-memory, ci profită şi de baze de date conectate, depozite de date şi surse OLAP.
 • Testarea în benchmark-uri şi de către clienţi a soluţiei Oracle Exalytics demonstrează creşteri de performanţă de 10 până la 100 de ori la raportările şi dashboard-urile Relational OLAP (ROLAP) şi creşteri de performanţă de 79 de ori la modelarea Multidimensional OLAP (MOLAP).

 

Cea mai rapidă performanţă pentru mai mult de 80 de aplicaţii Oracle BI şi EPM

 • Mai mult de 80 de aplicaţii Oracle BI şi Oracle Hyperion pentru gestiunea performanţei sunt la dispoziţia companiilor pentru utilizare împreună cu Oracle Exalytics fără schimbări în aplicaţii. Acestea includ:

○    Toate aplicaţiile OracleBIorizontale şi axate pe domenii de activitate cum ar fi, printre altele, Oracle Financial Analytics, Oracle Human Resources Analytics, Oracle Sales Analytics şi Oracle Procurement and Spend Analytics şi

○    OracleHyperionPlanning pentru planificare şi prognoză folosind date şi scalări mai detaliate pentru a suporta un număr mai mare de utilizatori, un ciclu mai scurt de planificare şi o acurateţe mai mare a planificărilor.

 • Oracle BI Foundation Suite include suport mobil pre-integrat pentru iPad şi iPhone. Ca parte a unei soluţii Oracle Exalytics, soluţia la purtător de analiză mobilă suportă redimensionarea capacităţii, pentru a susţine mai multe mii de utilizatori concomitenţi, cu un timp de răspuns care face interactivitatea posibilă.

 

Un sistem deschis care suportă surse de date de tip enterprise de la Oracle şi de la terţi

 • O soluţie deschisă, Oracle Exalytics este adecvată pentru utilizare în medii IT eterogene şi poate accesa şi analiza date de la Oracle sau surse de date relaţionale, OLAP sau de alt tip de la terţi, inclusiv, printre alţii, IBM DB2, IBM Netezza, Microsoft SQL Server and Analysis Services, SAP Business Information Warehouse (BW), Sybase Adaptive Server Enterprise (ASE) şi Teradata Warehouse, în orice combinaţie.
 • Oracle Exalytics completează şi se integrează cu sistemul OracleExadataDatabaseMachine prin intermediul unei conexiuni InfiniBand 40 Gb/s şi al îmbunătăţirilor software pentru a oferi performanţă nemaiîntâlnită la procesarea interogărilor şi vizualizări interactive de sub o secundă pe seturi mari de date.

 

SURSA: ORACLE

Etichete: