Oracle anunţă disponibilitatea Oracle WebLogic Server 12c

Cea mai nouă versiune adaugă noi caracteristici şi îmbunătăţ! iri primului serverde aplicaţii
din lume pentru sisteme convenţionale şi medii de tip cloud.

Noutăţi

  • Oracle a lansat astazi Oracle WebLogic Server 12c, cea mai nouă versiune a serverului de aplicaţii numărul 1 pentru sisteme convenţionale, sisteme integrate şi medii de tip cloud.
  • Piesă centrală a Oracle Cloud Application Foundation şi fundamentală pentru familia de produse Oracle Fusion Middleware, Oracle WebLogic Server continuă să furnizeze noi şi inovatoare funcţionalităţi destinate creării, implementării şi rulării aplicaţiilor Java Platform Enterprise Edition (Java EE).
  • Oracle WebLogic Server 12c oferă îmbunătăţiri semnificative pentru a ajuta clienţii şi partenerii să scadă costul total de întreţinere şi să obţină mai multe beneficii din infrastructura actuală de aplicaţii, accelerând în acelaşi timp ciclul de dezvoltare şi reducând timpul necesar pentru lansarea aplicaţiilor pe piaţă.

○    Oracle WebLogic Server 12c este certificat acum! în totalitate pentru specificaţiile platformei Java EE 6, care oferă productivitate mai înaltă pentru programatori prin API-urile moderne, bazate pe standarde, inclusiv Servlet 3.0, JAX-RS 1.1, Java Server Faces 2.1, EJB 3.1, Context and Dependency Injection for Java şi multe altele.

○    Dezvoltatorii WebLogic Server pot acum să pună în valoare  caracteristicile soluţiei Java Platform Standard Edition (Java SE) 7 pentru a crea cod mai curat şi mai uşor de întreţinut.

○    Oracle WebLogic Server oferă asistenta încă de la instalare pentru gestiunea dependenţelor şi un proces uniform de compilare prin intermediul unui plug-in actualizat de Oracle WebLogic Server pentru Apache Maven.

○    Noua componentă Oracle Traffic Director (OTD) din  Fusion Middleware se integrează direct cu Oracle WebLogic Server 12c pentru a adăuga posibilităţi de rutare a traficului de înaltă performanţă şi disponibilitate, care oferă caching configurabil dinamic, load-balancing şi suport proxy pentru aplicaţiile bazate pe HTTP.

○    Punând în valoare instrumentele grafice şi API-urile deschise Paas Web Service, Oracle Virtu! al Assembly Builder permite configurarea şi asamblarea simplificate pentru aplicaţiile enterprise multi-nivel în medii virtualizate cu Oracle VM.

  • Clienţii pot pune în valoare Oracle WebLogic Server 12c pentru a satisface cele mai solicitante cerinţe de afaceri cu ajutorul unei platforme fiabile, sigure şi cu disponibilitate mare.

○    Integrare îmbunătăţită dintre Oracle WebLogic Server şi Oracle Real Application Cluster, care poate detecta şi corecta în mod automat erorile din nodurile care rulează baze de date pentru o performanţă mai înaltă şi o simplificare in procesul de gestionare.

○    Noile posibilităţi de recuperare în cazul aparitiei erorilor permit clienţilor să stocheze date fie într-un sistem de fişiere, fie într-o bază de date, inclusiv cu opţiunea de a stoca jurnalele tranzacţiilor într-o bază de date. Oferă posibilitatea de a folosi tehnologii de replicare integrate în baze de date prin Oracle GoldenGate şi Oracle ActiveData Guard pentru toate datele dinamice ale aplicaţiilor inclusiv cele online, Java Message Service şi jurnalele de tranzacţii.

○    Îmbunătăţeşte securitatea aplicaţiilor prin intermediul Transport Layer Security (TLS) 1.2, succesor al SSL.

○    Contine un upgrade facil de la generatia anterioara, Oracle WebLogic Server 11g.

  • Oracle WebLogic Server este serverul de aplicaţii cu cele mai înalte performanţe disponibil in acest moment pe piata.

○    Integrarea cu Oracle RACofera clienţilor viteze de 2-3 ori mai mari pentru transferul de date.

Oracle Traffic Director poate oferi o creştere de 3-4 a performanţei pentru aplicaţiile care rulează pe Oracle WebLogic Server şi Oracle Fusion Middleware, comparativ cu arhitecturile web tradiţionale. Este livrat pe Oracle Exalogic Elastic Cloud, unde a fost optimizat pentru maxim de performanţă, profitând de Advanced Encryption Set şi Integrated Performance Primitives de la Intel pentru a oferi compresie şi performanţă SSL maxime.

○    Oracle WebLogic Server a obţinut recent rezultate record la nivel mondial în benchmarkul SPECjEnterprise2010: rezultat record mondial în mod multi-nod (1), cel mai mare EjOPS per nucleu (2) şi rezultat record mondial în mod dual-nod (3).

○    În raportul său pentru 2011, „Cvadrantul magic pentru serverele de aplicaţii de tip enterprise” (4), Gartner, Inc. a poziţionat Oracle în Cvadrantul Liderilor*.

  • Oracle WebLogic Server este optimizat pentru a rula ca o infrastructură cloud critică, si elastică pe Oracle Exalogic Elastic Cloud, primul şi singurul sistem din lume conceput pentru cloud computing. Oracle Exalogic Elastic Cloud este testat şi configurat de Oracle pentru a oferi cel mai bun fundament, prin performanţa sa deosebită, pentru aplicaţii Java, aplicaţii Oracle şi alte aplicaţii enterprise.

Oracle WebLogic Server este de asemenea o componentă cheie a Oracle Java Cloud Service, o platformă de tip enterprise pentru dezvoltarea, implementarea şi gestiunea aplicaţiilor Java EE critice de afaceri, care sustin dezvoltarea şi implementarea folosind multiple medii integrate de dezvoltare bazate pe Java! (IDE), inclusiv Oracle JDeveloper, NetBeans IDE şi Eclipse.

SURSA: Oracle

Etichete: