Oracle achiziţionează SelectMinds

Compania adaugă astfel capacităţi de recrutare a talentelor, folosind reţelele sociale, la propriul Talent Management Cloud
Sumar

  • Oracle a anunţat că a încheiat un acord pentru preluarea companiei SelectMinds, un furnizor de aplicaţii bazate pe tehnologia cloud, pentru recrutarea talentelor prin intermediul reţelelor sociale şi pentru managementul relaţiilor cu foştii angajaţi ai companiilor.
  • Aplicaţiile SelectMinds permit organizaţiilor să pună la dispoziţia celor care se ocupă de recrutarea managerilor şi a personalului calificat,  instrumentele pentru utilizarea contactelor din reţelele sociale pentru distribuirea oportunităţilor de angajare, obţinerea unor recomandări de angajare de cea mai bună calitate, promovarea propriei mărcii de angajare şi managementul relaţiilor cu foştii membri ai staff-ului.
  • Studii recente* indică faptul că recomandările sunt sursa principală de recrutări externe, iar organizaţiile sunt tot mai interesate să angajeze personal cu înaltă calificare, folosind conexiunile pe care le au în reţelele sociale proprii salariaţi.
  • Combinarea capacităţilor complementare pe care Oracle şi SelectMinds le au în domeniul recrutării de personal prin intermediul reţelelor sociale, va permite crearea unei oferte complete de recrutare, selecţie a candidaţilor şi management al talentelor, care va permite organizaţiilor să obţină recomandări de calitate folosind reţelele sociale pentru recrutarea de personal.
  • Produsele SelectMinds sunt deja complet integrate cu soluţiile Oracle Cloud de Recrutare, Management al Performanţei şi Management al Capitalului Uman, şi continuă extinderea iniţiativelor Oracle din zona reţelelor sociale şi mobile, în zona de talent management.

Declaraţii oficiale

  • “Recrutarea candidaţilor prin intermediul recomandărilor făcute de angajaţi, este unanim recunoscută drept cea mai eficientă metodă de a descoperi talente, folosind contacte considerate ca fiind de încredere. Creşterea eficienţei si coerenţei eforturilor de recrutare prin utilizarea conexiunilor sociale şi prin intermediul aplicaţiilor mobile, ajută companiile să descopere talente mai bine pregătite şi să pregătească terenul pentru atragerea unor asemenea talente în viitor”, afirmă Thomas Kurian, Executive Vice President, Oracle Development. “Prin adăugarea SelectMinds la propriul Talent Management Cloud, Oracle le poate oferi clienţilor săi o soluţie completă de management al talentelor, ceea ce permite o simplificare a procedurilor de recrutare, mai multe recomandări de calitate, o mai rapidă integrare a noilor angajaţi şi o mai bună performanţă”, a adăugat Thomas Kurian.
  • “Preluarea SelectMinds, propusă de Oracle, reprezintă o susţinere puternică pentru tehnologia ‘’social sourcing” intuitivă dezvoltată de SelectMinds şi o confirmare a beneficiilor pe care clienţii le-au obţinut utilizând soluţiile noastre. Suntem încântaţi să fim parte a Oracle şi abia aşteptăm combinarea resurselor de care dispun cele două companii pentru a oferi clienţilor servicii mai bune şi sprijin, la un nivel cu adevărat global”, a declarat Anne Berkowitch, CEO and Founder, SelectMinds.

SURSA: ORACLE

Etichete: