O reușită excepțională pentru informaticienii din România

Unul din cele mai importante proiecte IT desfășurate în România în ultimii 3 ani, soluția integrată dezvoltată de SIVECO România pentru APIA, a primit titlul „Winner of the European IT Excellence Award 2010”.

Juriul celebrei competiții europene a anunțat câștigătorii din acest an în cadrul Galei de decernare a Premiilor Anuale, desfășurate la sfârșitul săptămânii precedente la Londra.

Acest premiu este o veritabilă (și foarte placută) surpriză, deoarece concurența a fost extrem de puternică. In acest an au participat 88 de companii din 16 țări. Proiectele care au intrat în competiție au fost într-adevăr de mare impact, amploare și complexitate. La categoria Vertical Market, am concurat cu firme importante din Marea Britanie – Anglia Business Solutions Ltd, CTI Group, ERI BANCAIRE SA, lucru care spune mult despre nivelul acestei competiții. După cum se știe, piața IT din Marea Britanie este una dintre cele mai concurențiale și mature din lume, iar proiectele desfășurate sunt uriașe. Reușita noastră este cu atât mai onorantă, cu cât exigența juriului este recunoscută ca fiind foarte ridicată. Este o confirmare în plus că proiectul făcut de echipa noastră la APIA este unul dintre cele mai importante și complexe din Europa. La reușita acestui proiect au contribuit echipa SIVECO, cât și, foarte important, echipa din partea APIA„, a declarat Gabriel Lospa, Director eAgriculture în cadrul SIVECO România, la puțin timp după ce a primit onoranta distincție.

In cadrul aceleiași competiții, compania SIVECO România a primit titlul de Finalist pentru implementarea soluției de Document Management la STX RO Offshore Tulcea (fost AKER Tulcea) și a soluției SVECO Business Analyzer la Banca Națională a României.

Juriul a fost impresionat de calitatea tuturor aplicațiilor primite și de modul în care acestea au fost pregătite. Cu finaliști din 16 țări, aceste premii reflectă clar și cuprinzător competențele IT din spațiul european„, a declarat John Chapman, Director Editorial IT Europa.

Suntem de fiecare dată extrem de emoționați și onorați atunci când eforturile noastre sunt recunoscute internațional. Se știe cât este de obiectivă și serioasă evaluarea juriului competiției European IT Excellence Award și care este valoarea competitorilor și a proiectelor prezentate de aceștia. Dintre sutele de proiecte pe care le dezvoltăm atât în țară, cât și în țări de pe patru continente, sistemul IT de la APIA este unul dintre cele mai grele, pentru care am făcut eforturi uriașe, dar cu rezultate extraordinare. Complexitatea acestui proiect rezidă nu numai în gestionarea unor cifre foarte mari concretizate în subvenții din fonduri europene și naționale acordate la peste un milion de fermieri, dar și a unor responsabilități pe măsura efectelor profund sociale pe care un astfel de proiect le implică„, a declarat Irina Socol, Președinte și Director General al SIVECO România.

Premiile European IT Excellence 2010, susținute de prestigioasa publicație IT Europa, recompensează anual cele mai eficiente soluții software destinate organizațiilor comerciale și guvernamentale.

In 2008, SIVECO România a obținut titlul de câștigător pentru calitatea implementarii și pentru impactul proiectului SEI (Sistemul Educational Informatizat), o altă realizare de referință a companiei, dar și a IT-ului din România.

Sursa: SIVECO România

Etichete: