Numărul unu în piața de bricolaj își recalibrează business-ul cu SeniorERP și SeniorVisualBI

Rocast, numărul unu ca diversitate a produselor în piața de bricolaj, crește investițiile în marketing și aduce schimbări în strategia de vânzare cu ajutorul SeniorERP și SeniorVisualBI.

Cu o cifră de afaceri de peste 27 milioane EUR, Rocast activează în industria de bricolaj și echipamente începând cu anul 2000, fiind astăzi numărul unu ca și diversitate a produselor oferite. Criza generală și concurența tot mai prezentă pe piața locală au forțat luarea unor măsuri corective și realizarea unor salturi calitative în cadrul proceselor de business Rocast.La aproximativ un an de la implementarea SeniorERP, managementul Rocast redefinește strategia de business pe baza datelor din sistem.

Primul pas în acest sens a constat în creșterea performanței principalului canal de vânzare al companiei, în paralel cu închiderea canalelor neperformante. Cei  70 de reprezentanți de vânzări care acoperă întreaga țară au fost dotați cu laptopuri și acces la SeniorERP, sunt echipați cu mașini din parcul auto propriu și au primit training-uri specializate. Utilizarea sistemului de către departamentul de vânzări s-a reflectat rapid într-o mai bună comunicare cu fiecare client, un plus de eficiență în operare și nu în ultimul rând, într-o notă de profesionalism:

“Primele avantaje ale utilizării SeniorERP constau în faptul că, acum, agenții de vânzare pot vizualiza on-line stocurile, prețurile, previziunile de aprovizionare, informații despre calitatea produselor, informații complete despre parteneri (contracte, discounturi, modalități și termene de plată), rapoarte privind vânzările, încasările și scadențarele atât de necesare în colaborarea cu clienții. Nu trebuie neglijat nici efectul important de marketing și notă de profesionalism în relația directă cu clienții. “Horațiu Vonica, Director Rocast

În completarea noii strategii de vânzări, Rocast are în vedere pentru anul în curs lansarea unui portal electronic B2B, integrat cu SeniorERP, pentru plasarea directă a comenzilor. Portalul va susține, prin informații actualizate în orice moment despre cele peste 43000 de articole, strategia de transparență comercială, reprezentativă pentru Rocast. Clienții companiei vor accesa online date privind disponibilitatea stocurilor, prețuri, specificații tehnice și imagini cu produsele oferite.

A doua direcție adoptată de Rocast este utilizarea de către management a sistemului de analiză a datelor SeniorVisualBI.Trecerea la un sistem BI de ultimă generație, dezvoltat pe platforma Tableau Software, lider mondial în vizualizarea și analiza datelor, constituie o investiție strategicăîn viteza de reacție a liderului în bricolaj.

Având ca particularitate ușurința cu care datele pot fi vizualizate și analizate de către utilizatori non-tehnici, de business, SeniorVisualBI este un suport decizional și operațional excelent pentru companiile locale. În plus, datorită sistemului unic în România de licențiere la nivel de companie, Rocast transformăangajații cheie în persoane informate, capabile să ia decizii corecte în timp util.

”SeniorVisualBI reprezintă chintesenţa business-ului, respectiv locul de unde obţii informaţii de sinteză care te ajută să iei măsurile şi direcţiile corecte în dezvoltarea business-ului, prin urmare este de mare importanţă.Eu dintotdeauna am făcut BI în companie, însă cu mijloace incomparabile, cu  o suită de programatori, dar cu limitele vizavi de programare, de viteză ,acuratețe, corectitudine etc. Prin urmare, saltul la SeniorVisualBI este masiv.Horațiu Vonica, Director Rocast

Datorită tehnologiei de ultimă generație și a specializării pe verticale de business, Senior Softwarerăspunde cu succes nevoii clienților de restructurare și adaptare la noul context economic.

SeniorERP, SeniorCRM și SeniorVisualBIreprezintă răspunsuri inovatoare la cele mai complexe provocări de business, indiferent de mărimea companiei care le utilizează. Suntem mereu atenți la trenduri și incorporăm cea mai nouă tehnologie astfel încâtsistemele noastre să fie pregătite pentru deciziile de mâine ale clienților noștri.” Daniel Toma, Director General Senior Software

Rocast are în portofoliu peste 43 000 de articole, achiziționate prin intermediul a 50 de furnizori, dintre care 30 numai din Germania. Logistica acestora este asigurată cu ajutorul celor 3 puncte de lucru ale Rocast: un depozit central propriu de 5000 m2 în București, un depozit în zona liberă din Giurgiu și o fabrică în Filipeștii de Pădure. Distribuția către cei aproximativ 6000 de clienți activi se realizează printr-o rețea puternică, formată din 70 de reprezentanți la nivel național.

Pentru detalii despre Rocast sau alte companii care au implementat SeniorERP, vizitati  www.seniorerp.ro/referinte

Despre SeniorERP

SeniorERP este sistemul de tip Enterprise Resource Planning #1 calitate-preţ pentru managementul integrat al proceselor de distribuţie, producţie, servicii, retail.

Datorită tehnologiei de ultimă generaţie integrată în sistem, SeniorERP are o formulă de licenţiere flexibilă: SeniorERP Express (licenţe gratuite până la 5 utilizatori), SeniorERP Online, SeniorERP Enterprise.

Pentru mai multe detalii intraţi pe www.seniorERP.ro . 

Despre Senior Software

Înfiinţat în 2003, Senior Software este unul dintre cei mai inovatori jucători pe piaţa sistemelor software de management al afacerilor. Companie având capital integral românesc, Senior Software dezvoltă şi implementează sisteme informatice de ultimă generaţie, specializate pe verticale de piaţă, SeniorERP şi SeniorCRM.

Senior Software este Microsoft Gold Certified Partner şi deţine certificare Microsoft pentru SeniorERP în conformitate cu cerinţele Microsoft Windows  Server, Web Services şi .NET Framework.

Senior Software este certificată conform standardelor ISO 9001:2000 pentru sistemul de management al calităţii. Implementarea standardelor ISO pentru managementul calităţii a avut ca scop principal definirea unor procese şi obiective măsurabile şi garantarea replicării calităţii la standarde înalte în orice activitate desfăşurată pentru clienţii companiei.

Printre clienţii Senior Software se numără:

Altius, Akzo Nobel Coatings, Multibond Dural, Auto Alex, Randler, UPS România, Curierat Roman Express, Regency Company, Phoenix Contact, Rocast, Side Grup, General Parmafood, Apollo Mod Distribution, Koelner România, Velfina, Dinamic 92 Distribution, S&D Pharma, Immergas România, V-Tarus/Farmaceutica Remedia, Mediarom/Wunder Baum, Hofigal,Biochefarm, Mirano International, Rosims Invest, Felder Gruppe, Vitap Echipamente,  Sea-Bell Trading,  Ficosota Sintez România, General Industry, Sentia etc.

Sursa: Senior Software