Noile manuale pentru clasa I, realizate de Editura Litera și SIVECO Romania, sprijină învățătorii în activitatea de la clasă și încurajează copiii să învețe prin joc

Copiii învață mai ușor, cu ajutorul exercițiilor interactive, jocurilor, animațiilor și filmelor

Editura Litera și SIVECO Romania pun la dispoziția profesorilor și elevilor două manuale pentru clasa I, în format tipărit și digitaI: manual de Comunicare în limba română (abecedarul) şi manual de Matematică și explorarea mediului.

Accesând platforma Ministerului Educației Naționale, www.manuale.edu.ro, cadrele didactice vor putea selecta manualele pe care doresc să le utilizeze în noul an școlar. Comenzile pentru noile manuale urmează să fie realizate online de către unitățile de învățământ, astfel încât ele să ajungă în școli până la începerea anului școlar.

”Manualele bogat ilustrate au fost elaborate în conformitate cu programa școlară și sunt structurate în câte 12 unități de învățare, cu teme din universul apropiat al copilului”, a declarat Marin Vidrașcu, director executiv Editura Litera.

Plusul de atractivitate este dat de componenta digitală a noilor manuale.

„Manualele în format digital pe care le propunem dascălilor vor oferi un plus de valoare activității la clasă datorită caracterului interactiv. Digitalul vine în sprijinul manualelor clasice atrăgând copiii prin joc, dar cu obiective didactice bine precizate,  încurajându-i să cerceteze, să descopere, să lucreze în echipă și să-și susțină în mod convingător ideile. Sperăm ca învățătorii și elevii să folosească cu plăcere noile manuale„, a declarat Florin Ilia, vicepreședinte SIVECO, responsabilul proiectului ”ManualPLUSDigital” (www.manualPLUSdigital.ro).

La elaborarea manualelor au contribuit psihopedagogi, specialiști în proiectarea învățării, programatori, graficieni, redactori. Conținutul a fost elaborat de autoare cu o bogată experiență în realizarea de manuale și de programe școlare pentru învățământul primar: Gabriela Bărbulescu, Daniela Beșliu, Elena Niculae, Florentina Chifu.

De astăzi, Editura Litera va deschide serviciul de call-center Telverde 0800-110222, care le va furniza tuturor celor interesați informații referitoare la manuale și la materialele auxiliare. De asemenea, pe site-ul www.manualPLUSdigital.ro și pe pagina de Facebook, https://www.facebook.com/manualPLUSdigital, va funcționa pe tot parcursul anului școlar Clubul Dascălului Modern, o platformă online care va fi punctul de întâlnire cu toți colegii de breaslă, cu autorii manualelor și cu părinții elevilor.

Prin înscrierea în club profesorii vor beneficia de serviciu gratuit de asistență pentru folosirea suportului digital, valabil de luni până duminică, in intervalul orar 08–20, și vor avea posibilitatea de a intra în dialog cu un specialist în folosirea manualului digital, prin sesiuni de chat online.

Noile manuale (în format tipărit și în format digital) vor înlocui manualele existente până la această dată. România este printre primele țâri europene care implementează manualele digitale, care vor fi disponibile și online.

Despre Editura LITERA

În 1989 lua ființă, la Chișinău și București, Editura Litera. Se împlinesc, așadar, anul acesta, 25 de ani de existență. Ani în care, cu tenacitate, cu pasiune, cu profesionalism, cu reușite majore, Litera a editat peste 4000 de titluri, într-un tiraj total de aproape 46 de milioane de exemplare. Acoperind practic toate domeniile de ficțiune și nonficțiune, Litera a reușit să se impună prin calitatea produselor sale, devenind unul dintre cei mai importanți actori de pe piața de carte. Îți mulțumim că ne ești alături și te invităm să ne însoțești, și de acum înainte, în călătoria noastră printre cărți, idei și cuvinte.

Litera, 25 de ani. Un sfert de secol de cărți!

Etichete: