Modalităţile prin care instrumentele informatice îmbunătăţesc guvernarea

Pe 18 şi 19 mai, la Chişinău, sunt prezentate în cadrul conferinţei „Moldova e-Gov Summit 2010” cele mai reprezantative exemple internaţionale de bună practică în utilizarea tehnologiei informaţiilor pentru eficientizarea guvernării.

Conferinţa este susţinută de Ministerul Tehnologiilor Informaţionale și Comunicațiilor  din Republica Moldova, cu suportul Proiectului de asistenţă la implementarea reformei Administraţiei Publice Centrale în Republica Moldova, Centrul pentru dezvoltarea e-Guvernării în Europa de Sud Est şi proiectul PNUD-Moldova „e-Guvernare” (www.mtic.gov.md şi  www.moldovaegovsummit.md).

Lucrările conferinţei, desfăşurate sub deviza „IT&C pentru o mai bună guvernare”, sunt organizate în trei sesiuni tematice: IT&C pentru Guvernare, IT&C pentru Educaţie, IT&C pentru Sănătate.

SIVECO Romania prezintă exemple de “best practice” în toate cele trei sesiuni, respectiv soluţii de eGovernment dezvoltate şi implementate în România, ulterior replicate de către companie şi în alte ţări din Europa, Asia şi Africa: soluţia de eHealth pentru managementul integrat al proceselor din sistemul de sănătate, soluţia de eLearning pentru accesul rapid la societatea bazată pe cunoaştere  şi soluţia de eAgriculture pentru creşterea performanţelor în agricultură bazată pe  IT.

Expertiza pe care SIVECO Romania a dobândit-o de-a lungul celor 19 ani de activitate în proiecte majore de eLearning, eHealth, eCustoms, eBusiness, a făcut posibilă replicarea cu succes a acestora în ţãri din Europa Centralã şi de Est, din Uniunea Europeanã, spaţiul Comunitãţii Statelor Independente, în Orientul Mijlociu ºi Apropiat, în nordul Africii. Soluţiile pe care le dezvoltăm pentru administraţia centrală şi locală asigură cetãţenilor un acces larg şi nediscriminatoriu la serviciile publice, conducând, totodată, la eficientizarea eforturilor administraþiei atât din punct de vedere financiar, cât şi în ceea ce priveşte gestionarea şi controlul activităţilor”, a declarat Costel Todor, Vicepreşedinte adjunct M&A în cadrul SIVECO Romania.

SIVECO Romania desfăşoară în prezent mai multe proiecte în Republica Moldova, în domeniul educaţional (universitar şi preuniversitar) şi banking (credit bureau).

Sursa: SIVECO Romania

Etichete: