Microsoft și Intel deschid sezonul sărbătorilor de iarnă cu o expoziție de artă și tehnologie inedită

Microsoft și Intel au deschis oficial sezonul sărbătorilor de iarnă cu o expoziție de artă și tehnologie inedită. Evenimentul a reunit artiști, reprezentanți ai media și ai partenerilor Microsoft și Intel – companii producătoare de device-uri, retaileri și distribuitori.

Artă

Șase artiști s-au lăsat inspirați de noul sistem de operare, creându-și propria experiență Windows 8 prin fotografie, graphic design, arhitectură și design vestimentar, oferind perspectiva lor personală asupra tehnologiei și inovației.

Impresiile artiștilor invitați și detalii despre creațiile cu care au participat în această expoziție sunt disponibile pe acest link.

Tehnologie

Cei prezenți au putut să testeze mai mult de 30 de device-uri Windows 8, Windows Phone 8 și Xbox 360 disponibile în România și cele peste 20 de aplicații românești deja disponibile în Windows Store.

Fie că vorbim de notebook, Ultrabook™, tabletă, convertibil sau all-in-one, device-urile expuse de Acer, Asus, Dell, HP, Fujitsu, Lenovo, Sony, Samsung și Toshiba în showcase susțin experiența fără compromis a Windows 8, pregătit atât pentru lucru cât și în scop de entertainment. Reprezentanții Microsoft și ai partenerilor au prezentat scenarii inedite prin care consumatorii pot utiliza capabilități cross-device pe Windows 8, Windows Phone 8 și pe Xbox 360, atunci când device-urile sunt conectate în cloud la servicii precum Skype sau SkyDrive.

Gabriela Mladin, Consumer Channels Group Director, Microsoft România: „În 2011 am organizat primul Consumer Showcase în România și reacțiile primite din partea media și partenerilor din industrie ne-au încurajat să transformăm acest tip de eveniment într-o tradiție. Le mulțumim tuturor pentru suportul acordat în primirea Windows 8 în România și îi întâmpinăm pe pasionații de tehnologie în magazinele din retail cu cea mai personală și diversificată ofertă a Microsoft, din istoria companiei.”

Bogdan Georgescu, Channel Account Manager, Intel România: „Anul acesta principala noastră propunere pentru sezonul cumpărăturilor de iarnă este Ultrabook-ul convertibil ce reunește într-un design unic un laptop performant când este nevoie și o tabletă ușor de accesat când se dorește. Utilizatorii vor avea de ales dintr-o gamă variată de Ultrabook-uri cu ecran tactil și procesoare Intel® Core™, cu forme și culori atractive.”

Parteneriat

Partenerii prezenți au contribuit în conversațiile despre cele mai noi tendințe tehnologice și dimensiunea comercială a inovațiilor prezentate.

Radu Apostolescu, Vicepreședinte și Director de Dezvoltare eMAG: „Parteneriatul cu Microsoft este unul foarte important pentru noi. Până acum, clienții noștri au cumpărat mai bine de 100.000 de licențe Windows 7, iar lansarea noului sistem de operare al Microsoft a fost un real succes, motiv pentru care de la Windows 8 avem așteptări și mai mari. Acest parteneriat a dovedit că putem face lucruri de impact împreună și ne așteptăm ca acest lucru să se vadă în continuare”.

Marina Zara, Director de Marketing, Flanco: „Lansarea sistemului de operare Windows 8 a adus cu sine o creștere a cererii pentru dispozitivele care îl integrează, de aceea colaborarea cu Microsoft este una fructuoasă de ambele părți. De altfel, device-urile cu Windows 8 reprezintă unul dintre principalele motoare de accelerare a pieței electroIT în perioada următoare, startul evenimentelor de shopping din sezonul de iarnă fiind dat de mult așteptata Black Friday”.

Mircea Ciucur, Head of IT Department, Domo: „Domo apreciază colaborarea extraordinară pe care a avut-o și o are cu Microsoft, pentru satisfacerea unui public din ce în ce mai pretențios, care vrea să fie întotdeauna în pas cu progresele tehnologiei informatice. Suntem mândri că Microsoft e prezent în noul nostru spot de imagine cu interfața Windows 8, o nouă dovadă a excelentei noastre colaborări.

Noua structură a rețelei Domo dar și amenajarea interioară a noilor magazine Domo vor permite clienților Domo și implicit clienților Microsoft să acceseze și să testeze într-un mediu mult mai prietenos cele mai noi inovații Microsoft disponibile acum pe piață.”

 

SURSA: Agora

Etichete: ,