Microsoft lansează YouthSpark, pentru 300 milioane de tineri

Microsoft a declarat joi că va investi aproximativ 500 milioane dolari în următorii trei ani, în fondulYouthSpark, un program conceput pentru a oferi acces la tehnologie unui număr de 300 milioane de copii din întreaga lume.

Educarea tinerilor, posibilitatea de a-și găsi o slujbă și dobândirea aptitudinilor de antreprenor sunt principalele direcții pe care Microsoft le urmărește prin intermediul unor programe noi sau prin îmbunătățirea programelor existente. Prin YouthSpark, Microsoft va direcționa majoritatea  sponsorizărilor către organizații nonprofit care urmăresc implementarea de programe pentru dezvoltarea tinerilor din lumea întreagă. Microsoft va pune în continuare accent pe programe și inițiative în zona educațională, cum ar fi Office 365 pentru Educație, acces gratuit la tehnologie pentru studenți și profesori în scop educațional, Imagine Cup sau Skype în educație.

Romania a furnizat idei de proiecte și bune practici în pregătirea acestui program, ca urmare a colaborărilor pe care reprezentanța locală le-a avut în ultimii ani cu organizații  precum TechSoup, Education for Open Society sau Junior Achievement.

– În 2011-2012, Microsoft România a  susținut TechSoup, în implementarea Restart România șiRestart in Educație. Aceste programe au implicat mii de tineri, din societatea civilă, cu pregătire tehnică, în provocarea de a schimba societatea și sistemul educațional cu ajutorul tehnologiei.

– În aprilie 2012, Microsoft România a anunțat un grant de 100.000 de dolari acordat Junior Achievement, Education for Open Society și TechSoup, pentru a dezvolta competențele digitale și antreprenoriale ale 4.500 de tineri;

Radu Moțoc, Director Executiv, TechSoup România a declarat: „Împreună cu Microsoft, mizăm pe resurse care sunt încă insuficient puse în valoare: spiritul civic, inteligența tinerilor români și capacitatea lor de a colabora pentru cauze comune. Inițiative precum Restart România – relansată pe 19 septembrie 2012 – nu fac decât să creeze contexte în care tinerii propun soluții la probleme punctuale din societatea românească. Actorii schimbării sunt tinerii, iar noi suntem bucuroși să fim alături de ei.”

Aproape unul din patru tineri români sub 25 de ani nu are un loc de muncă (conform Eurostat) și problema pe care societatea o are de rezolvat, în ansamblu, este complexă. Prin Microsoft YouthSpark, prin programele continuate în educație și inițiativele centrate pe performanța IMM-urilor, tinerilor români li se oferă oportunități de dezvoltare profesională, oportunități de a fi angajați și ocazia de a dobândi calități de antreprenor.

 

SURSA: Microsoft

Etichete: