Microcontrolerele Freescale Kinetis seria L disponibile acum pe scară largă

Microcontrolerele (MCU) cu cel mai eficient consum energetic din lume sunt construite pe o platformă de dezvoltare Freescale Freedom eficientă din punctul de vedere al costurilor şi având un consum energetic redus.

București – 28 septembrie 2012 – Linia premiată Kinetis seria L de la Freescale Semiconductor (NYSE: FSL), microcontrolerele cu cel mai eficient consum energetic din lume şi prima construită pe procesorul ARM® Cortex™-M0+, este acum disponibilă pe scară largă.

Noua platformă de dezvoltare Freescale Freedom prezentată aici este un sistem de dezvoltare şi evaluare mic, cu un consum energetic redus şi eficient din punctul de vedere al costurilor, ideal pentru o demonstraţie şi aplicaţie rapidă a prototipului.

Aceasta include linia premiată Kinetis seria L, microntrolerele (MCU) cu cel mai eficient consum energetic din lume şi primele construite pe procesorul ARM(R) Cortex(TM)-M0+, care sunt acum disponibile pe scară largă.  Dispozitivele Kinetis seria L pe 32 de biţi, a căror lansare a fost anunţată iniţial la începutul acestui an, sunt primele create pe noua platformă de dezvoltare Freescale Freedom.

Primul membru al liniei Kinetis seria L, microcontrolerul KL25 MCU, şi platforma de dezvoltare Freescale Freedom sunt disponibile astăzi prin distribuitorii şi furnizorii globali de semiconductoare şi componente electronice, inclusiv element 14, Digi-Key Corporation și Mouser Electronics. Au fost comandate peste 15.000 de platforme de dezvoltare Freescale Freedom, iar livrarea acestora a început deja.

„Am organizat o planificare activă a timpului pentru a oferi clienţilor noştri în cel mai scurt timp microcontrolerele cu cel mai eficient consum de energie din lume,” a spus Geoff Lees, vicepreşedinte şi director general al grupului Freescale Industrial & Multi-Market MCU. „La şase luni după anunţarea nucleului ARM Cortex-M0+, Freescale livrează linia performantă Kinetis seria L în cantităţi de producţie în masă pentru a ajuta utilizatorii anteriori de 8 şi 16 biţi să faciliteze procesul de tranziţie la 32 de biţi.”

 

SURSA: Freescale