Kapsch definitivează achiziţia companiei Data Storage

Kapsch BusinessCom a finalizat achiziţiaData Storage s.r.o., o companie cehească specializată în furnizarea de soluţii enterprise complete pentru backup, arhivare, migrare, storage, precum şi pentru managementul datelor provenite din soluţiile de infrastructură în sisteme eterogene, baze de date multi-platformă şi sisteme de cloud private şi publice. Părţile implicate au decis să nu facă publice detaliile tranzacţiei.

Această achiziţie susţine strategia Kapsch BusinessCom de a-şi creşte cota pe piaţa locală de IT. Preluarea Data Storage a contribuit la extinderea portofoliului de servicii al Kapsch şi la consolidarea bazei sale technologice, creând condiţii pentru furnizarea de beneficii adiţionale clienţilor ambelor companii. Data Storage va deveni acum o componentă importantă a Kapsch BusinessCom. “Tranzacţia ne va permite să facem un nou pas în direcţia extinderii portofoliului nostru de servicii. În plus, companiei Kapsch i se vor alătura specialiştii Data Storage care, la rândul lor, vor profita de experienţa vastă pe care Kapsch Group a acumulat-o pe segmentul soluţiilor complexe de infrastructură“, a declarat Karel Feix, Executive Officer şi CEO al Kapsch BusinessCom.

Încă de la înființarea sa în 1998 de către Libor Koudela, compania Data Storage şi-a consolidat permanent poziţia pe segmentul de piaţă specializat în care activează. Veniturile companiei au crescut direct proporţional cu importanţa soluţiilor de backup şi arhivare a volumelor mari de date. Data Storage are în acest moment peste 200 de clienţi, atât din sectorul public, cât şi din cel privat. “Mă bucur foarte mult că vom fi parte a companiei Kapsch. Sunt convins că această tranzacţie va oferi oportunităţi interesante pentru clienţii şi angajaţii ambelor companii. Personal, am acceptat oferta de a lucra ca manager în cadrul Kapsch BusinessCom, unde voi fi responsabil de managementul produselor şi serviciilor de infrastructură. Voi continua, de asemenea, să deţin şi rolul de director executiv al Data Storage”, a adăugat Libor Koudela, fondatorul Data Storage şi directorul său executiv până acum.Karel Feix a fost numit ca director executiv adjunct al companiei.

Pe parcursul negocierilor, Data Storage a beneficiat de servicii de consultanţă financiară din partea Patria Corporate Finance şi de servicii juridice asigurate de Havel, Holásek & Partners. Consilierul juridic al Kapsch BusinessCom a fost Vejmelka & Wünsch.

 

SURSA: CW

Etichete: