iQuest îşi propune o creştere cu peste 10% a echipei în 2011

Compania iQuest, unul dintre primii cinci cei mai doriţi angajatori din Cluj Napoca pentru tinerii cu profil tehnic, îşi va extinde echipa şi în acest an, la peste 370 de angajaţi, va continua parteneriatele de internshipuri cu cele mai importante centre universitare din ţară şi va spori investiţiile în training-uri.

Compania va continua angajările şi în acest an, după ce la sfârşitul anului 2010 echipa iQuest a numărat 330 de angajaţi, cele mai multe posturi fiind disponibile în departamentele tehnice, dar şi în departamentele de vânzări sau suport. „Creşterea echipei o vedem ca o reacţie normală la obiectivele stategice de dezvoltare a business-ului. Poziţiile disponibile sunt pentru specialişti cu pregătire de la middle level spre senior, însă există situaţii în care recrutăm şi juniori”, au explicat reprezentanţii iQuest.
                      
Potrivit studiului Cei mai doriţi angajatori, realizat în perioada noiembrie 2010 – ianuarie 2011 de către compania de consultanţă Catalyst, iQuest a fost desemnată de către tinerii cu profil tehnic intervievaţi în top 5 angajatori din Cluj Napoca. Este interesant de remarcat faptul că printre aceste 5 companii preferate se numără Microsoft sau Google, care nu au o prezenţă în Cluj.
                     
Tinerii sunt interesaţi de posibilităţile de dezvoltare din cadrul unei companii şi de atmosfera de lucru şi cultura existentă. Avantajul iQuest este dat de programul de dezvoltare profesională, de atmosfera de lucru şi de reputaţia companiei. Acestea sunt de altfel şi cele mai importante trei criterii pe care candidaţii le iau în considerare atunci când aleg un angajator, potrivit studiului realizat de Catalyst”, a precizat Cornelius Brody (foto), CEO iQuest.
                      
În acest an, compania va investi în organizarea de training-uri, cursuri şi calificări în domeniul IT, şi va continua parteneriatele de internship-uri cu cele mai importante centre universitare din ţară, precum Universitatea Tehnică Cluj-Napoca, Universitatea Babes-Bolyai, Universitatea Transilvania din Braşov sau Academia de Studii Economice din Bucureşti.
                                      
Vom continua să investim semnificativ în dezvoltarea profesională şi personală a fiecarui om din iQuest. 2011 va fi anul în care vom accelera pe partea de creştere a nivelului de calitate şi servicii cu valoare adaugată, un atuu important fiind şi investiţia continuă în training. Pe lângă focalizarea tehnică a acestor activităţi, ne vom concentra şi spre arii specifice, cum ar fi metodologii de management de proiect, system development sau testing/QA. În plus, vom organiza Java University, dar şi practica de vară, împreună cu universităţile partenere”, a adăugat Brody.
                      
Sursa: iQuest