iQuest estimează afaceri de peste 1 mil. euro pentru divizia de aplicații mobile

Compania iQuest, furnizor de soluţii şi servicii IT cu o echipă de peste 330 de specialişti în centrele de dezvoltare software de la Cluj Napoca şi Braşov, estimează pentru acest an afaceri de peste 1 milion de euro pentru divizia de aplicaţii mobile.

Vânzările generate de aplicațiile pentru mobile vor reprezenta în 2011 aproximativ 10% din business-ul iQuest, în creștere semnificativa față de anul trecut”, a declarat Cornelius Brody, CEO iQuest.

Compania a lansat recent aplicaţii iPhone, iPad şi Android atât pentru Banca Transilvania, cât şi pentru Jaguar, pentru a celebra 75 de ani de existenţă a mărcii britanice de autoturisme. Aplicația “Banca Transilvania” permite vizualizarea de informaţii cu privire la localizarea celei mai apropiate unităţi, cursul valutar practicat de bancă, cele mai noi ştiri despre bancă. De asemenea, soluția oferă posibilitatea de a folosi diverse instrumente, aşa cum este simulatorul de depozite sau de credite BT ori convertorul valutar.

Clienţii noştri sunt în principal companii deschise noilor tendinţe de comunicare şi în prezent suntem implicaţi în proiecte pentru companii din domeniul auto, media sau retail”, a adăugat Brody.

Costul pentru dezvoltarea unei aplicaţii mobile variază de la câteva mii de euro, până la zeci de mii, în funcţie de complexitatea acesteia, iar dezvoltarea unui proiect complex poate dura chiar şi câteva luni. În plus faţă de costurile iniţiale pentru dezvoltarea unei aplicaţii pentru platforme mobile, apar costuri ulterioare, care presupun mentenaţă, precum şi dezvoltarea de versiuni îmbunătățite.

Cea mai cunoscută aplicație realizată de iQuest, Trip Journal este folosită în prezent de aproape 300.000 de utilizatori din întreaga lume și a primit cele mai importante trofee la competițile de profil: premiul Google, în cadrul concursului mondial Android Developer Challenge, cea mai bună aplicație din lume la categoriile “Excellence in Design” și “Best paid for app” în cadrul evenimentului Mobile App World – Londra 2010 precum și recunoașterea “All around best app ever”, în cadrul celui mai important eveniment mondial al dezvoltatorilor de aplicații pentru iPhone, 360iDev.

Sursa: iQuest