iQuest deschide un nou centru de dezvoltare software la Craiova

Grupul iQuest, specializat în dezvoltarea de soluţii şi servicii software, deschide un  nou birou la Craiova, unde se vor angaja pana la sfarsitul anului 40 de specialisti IT, fiind vizate persoane cu experienţă în domeniul dezvoltării software, dar si absolventi de facultate. Compania ajunge astfel la patru centre de dezvoltare software în România, după cele din Cluj-Napoca, Braşov şi Sibiu, unde în prezent numără peste 450 de specialişti.

„Craiova este un centru universitar important din ţară, în care specializările IT joacă un rol strategic. Numărul mare de absolvenţi, cât şi calitatea acestora ne-au determinat să realizăm această investiţie. Pe lângă aceste avantaje majore, se adaugă şi prezenţa unui mediu de business competitiv şi stabil, precum şi existenţa unui aeroport internaţional, care sperăm să fie dezvoltat în continuare, pentru a asigura o bună legătură cu clienţii globali ai companiei”, a declarat Cornelius Brody, fondator şi CEO al grupului iQuest.

Pănă la sfârşitul acestui an, compania îşi propune să angajeze pentru biroul din Craiova până la 40 de persoane, atat cu experienţă în domeniul dezvoltării software, cat si proaspeti absolventi. În acest sens, iQuest derulează un parteneriat strategic cu Universitatea din Craiova, iar pe parcusul întregului an, compania va desfăşura programe destinate studenţilor şi absolvenţilor, precum iQuest University sau programe de internship pe perioada verii.

„iQuest îşi propune o creştere constantă, stabilă, la fel ca in celelalte centre, bazată pe oameni de calitate, care doresc să îşi dezvolte continuu competenţele într-un mediu de lucru profesionist. Ne menţinem angajamentul de a recruta constant de la tineri absolvenţi până la specialişti cu peste 10 ani experienţă. Pentru centrul din Craiova, ne propunem ca, până la sfârşitul anului, să avem până la 40 de colegi noi, a adăugat Cornelius Brody.

Cunoştinţe tehnice şi calităţi necesare la angajare

Pentru biroul din Craiova, iQuest caută candidaţi specializati in tehnologiile Java, .NET şi SharePoint, dezvoltatori web şi de aplicaţii mobile, testeri software şi web design-eri, specialişti în baze de date şi business intelligence.

„Vom căuta tot timpul persoane în măsură să absoarbă cu uşurinţă valorile noastre organizaţionale, dar, în acelaşi timp, cu potenţial de creştere profesională. Pe lângă cunoştinţele tehnice, candidaţii trebuie să fie proactivi, dedicaţi muncii pe care o desfăşoară, creativi, să aibă cunoştinţe solide de limba engleză şi să fie pasionaţi de ceea ce fac. Ca întotdeauna, vom pune accent pe un echilibru între abilităţile tehnice şi cele care ţin de personalitatea candidaţilor”, apreciază Răzvan Voica, HR Manager iQuest.

Ca şi restul centrelor de dezvoltare iQuest, biroul din Craiova va furniza servicii şi soluţii software pentru industriile: life sciences, servicii financiare, telecomunicaţii, logistică si media. În prezent, aproximativ 90% dintre afacerile companiei sunt realizate cu clienţi din Europa de Vest, cu precădere în Germania, Elveţia, Marea Britanie şi Ţările Scandinave. În plus, atunci cand sunt identificate oportunitati concrete pentru piata locala, echipa iQuest Craiova se va implica şi în proiecte autohtone de dezvoltare software.

Noul sediu va fi situat în centrul oraşului, în ansamblul de birouri Continental Business Center.

SURSA: iQuest Group

Etichete: