iQuest deschide la Sibiu al treilea centru de dezvoltare

iQuest, unul dintre principalii furnizori locali de soluţii şi servicii IT, inaugurează cel de-al treilea centru de dezvoltare din România, la Sibiu, în urma unei investiţii de circa 100.000 euro. Compania numără peste 400 de angajaţi şi mai deţine două astfel de centre la Cluj-Napoca şi Braşov.
Încă de la lansare, în 1998, iQuest a înregistrat o extindere rapidă, devenind unul dintre principalii jucători ai pieţei locale de software şi, în acelaşi timp, un grup internaţional de renume ce dezvoltă proiecte pentru companii de prestigiu din întreaga lume. Compania are sediul central la Frankfurt am Main şi deţine, pe lângă cele două centre de dezvoltare din Cluj-Napoca şi Braşov, birouri de consultanţă la Bucureşti, Budapesta, Paris şi Göteborg. În acest an, compania prognozează o cifră de afaceri de 14 milioane euro, în creştere cu circa 40% faţă de 2010.

“Decizia deschiderii noului centru de dezvoltare a fost luată datorită nivelului ridicat de compentenţă al IT-iştilor sibieni, precum şi prezenţei facultăţilor de profil care au dovedit performanţe ridicate. De asemenea, apropierea din punct de vedere geografic de restul centrelor noastre şi cultura europeană a oamenilor de aici au fost argumente importante”, a declarat Cornelius Brody, CEO iQuest, la ceremonia de inaugurare.

Specialiştii din Sibiu ai companiei vor lucra, împreună cu echipele din celelalte centre, la proiecte adresate pieţei europene, în special clienţilor din Germania, Suedia sau Elveţia.
Centrul va avea, în prima fază, 11 ingineri software, specializaţi în tehnologie Microsoft, estimând ca numărul angajaţilor să crească la peste 50 până la sfârşitul anului viitor.

“iQuest înregistrează o creştere organică a numărului de angajaţi de 20% – 25% anual. Nu avem însă ţinte cantitative, ci ne dorim să aducem în echipă oameni valoroşi, alături de care să ne dezvoltăm în continuare”, a încheiat Cornelius Brody.

Compania numără în prezent peste 400 de angajaţi şi în continuare există poziţii deschise adresându-se atât tinerilor absolvenţi, cât şi specialiştilor cu experinţă.Deschiderea noului centru înseamnă şi o implicare activă a iQuest în dezvoltarea profesională a sibienilor interesaţi de domeniul IT. Evenimentul Mobile în Cloud, a cărui primă ediţie s-a desfăşurat pe 13 octombrie la Sibiu, este doar un exemplu de astfel de acţiuni, menite să pună faţă în faţă specialiştii companiei şi tinerii dornici să îşi dezvolte o carieră în acest domeniu.
Un alt program pe care iQuest doreşte să îl extindă în noua locaţie este conceptul de iQuest University, pe tehnologii precum Java sau .Net. Pentru a lansa cu succes acest tip de acţiuni, compania se va baza, ca şi în cazul celorlalte oraşe în care este prezentă, pe colaborarea cu universităţile de profil, dar şi cu organizaţiile studenţeşti.

SURSA: Computerworld