Intel şi guvernul regional din Castilla şi León găzduiesc Intel Education Summit

Intel şi guvernul regional din Castilla şi León din Spania găzduiesc cea de-a opta ediţie a Intel Education Summit (24 şi 25 noiembrie 2011 în Salamanca, Spania), în care se discută despre rolul tehnologiei informaţiei în reformarea educaţiei pentru a le dezvolta elevilor noi abilităţi necesare secolului XXI.

Având ca invitaţi reprezentanţi din sectorul educaţional, politic şi privat, printre care Fernando Sanchez Pascuala, Director General pentru Politici Educaţionale şi Ministrul Educaţiei al regiunii Castilla y León, summitul şi grupurile de lucru au drept scop identificarea modului în care tehnologia poate reforma sectorul educaţional şi pe cel economic.
Pe lângă discursurile despre nevoia urgentă de schimbare din domeniul educaţiei şi oportunităţile şi dificultăţile acestui sector în noua economie, sesiunile plenare vor oferi exemple concrete din Europa, precum rolul parteneriatelor public-privat în cultivarea în sectorul educaţional a abilităţilor necesare companiilor private. În cadrul summitului se va discuta şi despre Intel Teach, programul de dezvoltare profesională al Intel pe care l-au urmat 10 milioane de pedagogi pentru a integra tehnologia în cadrul lecţiilor lor. Absolvenţii Intel Teach au educat peste 300 de milioane de elevi în lume.
„Tinerii de astăzi sunt viitorii creatori de locuri de muncă. Este vital să găsim noi modalităţi de a le dezvolta noi abilităţi de care au foarte mare nevoie şi de a găsi oportunităţi în această lume care se schimbă rapid. Tehnologia poate face diferenţa în reformarea educaţiei în secolul XXI. Este un instrument foarte bun pentru un învăţământ personalizat, de lungă durată, care va ajuta la dezvoltarea abilităţilor pentru o societate inovatoare, precum soluţionarea problemelor, colaborare şi antreprenoriat”, a declarat Bernadette Andrietti, Director Intel Europe.
Regiunea Castilla şi León a fost aleasă de Intel drept gazdă a Intel Education Summit, deoarece este lider în implementarea şi folosirea tehnologiei în educaţie prin proiectul ‘Estrategia Red XXI’, care este considerat unul dintre strategiile cheie pentru educaţie. Guvernul regional foloseşte instrumente precum comunitatea de dezvoltare profesională Intel Teach Advanced Online & Collaborative pentru a susţine educatori foarte talentaţi şi pentru a-i ajuta să se folosească de practicile pedagogice ale secolului XXI şi de tehnologie. Sistemul ajută la reformarea educaţiei prin cererea de training de calitate, resurse, suport şi instrumente de colaborare dezvoltate de pedagogi pentru pedagogi.
SURSA: Agora
Etichete: