Intel lansează noi tehnologii pentru servere

Intel a lansat procesoarele Intel Xeon E5-2600, construite pentru a se adresa creşterilor foarte mari în materie de trafic de date din cloud. Aceste procesoare, care dispun de cea mai înaltă performanţă, integrează noi caracteristici hardware de securitate, iar centrele de date care le vor integra vor avea cel mai redus consum de energie. Noua gamă de procesoare este potrivită atât pentru servere şi staţii de lucru, cât şi pentru sistemele de comunicare şi de stocare ale vendorilor din întreaga lume.

Potrivit statisticilor, până în 2015 vor exista peste 15 miliarde de dispozitive conectate şi peste 3 miliarde de utilizatori conectaţi la Internet. Traficul de date va creşte cu 33% pe an până în 2015, depăşind 4,8 zetabytes pe an, o cantitate de trei ori mai mare decât în 2011. La acest nivel, fiecare utilizator va genera peste 4 GB de trafic de date în fiecare zi. Toate acestea vor creşte cu până la 50% pe an nivelul de date care trebuie stocat. Pentru a face faţă acestei creşteri, numărul serverelor în cloud este aşteptat să se tripleze până în 2015.
„Creşterea cloud computingului şi a dispozitivelor conectate transformă felul în care companiile beneficiază de produsele şi serviciile IT. Pentru ca business-urile să capitalizeze aceste inovaţii, este necesar ca industria să se adreseze cererii mari de centre de date mai eficiente, sigure şi performante. Noile procesoare Intel Xeon E5-2600 sunt construite special pentru acest lucru, oferind performanţă sporită şi capacitate mare de stocare, în timp ce reduc costurile”, a declarat Diane Bryant, Vicepreşedinte şi General Manager al Datacenter and Connected Systems Group, Intel.
Cerinţele esenţiale pentru sistemele IT sunt performanţa, eficienţa energetică, lăţimea benzii de transfer şi securitatea. Cu o performanţă ridicată, noi capabilităţi şi eficienţă din punct de vedere al costurilor, noile procesoare Intel Xeon E5-2600 sunt create pe baza acestor cerinţe estimându-se că vor deveni esenţiale centrelor şi sistemelor de stocare de date.
Cea mai bună performanţă
Cu o memorie de 768 GB şi opt nuclee per procesor, noile Intel Xeon E5-2600 au o performanţă mai mare cu până la 80% comparativ cu generaţia anterioară, Intel Xeon 5600. Noile procesoare suportă tehnologia Intel Advanced Vector Extension (Intel AVX), care aproape dublează performanţa aplicaţiilor solicitante, precum analiza financiară sau crearea de conţinut online.
Alte tehnologii încorporate, Intel Turbo Boost 2.0, Intel Hyper-Threading şi Intel Virtualization, furnizează sisteme cu capabilităţi flexibile astfel încât să crească performanţele infrastructurilor lor, permiţând noilor procesoare să câştige 15 recorduri de performanţă.
Centrele de date moderne trebuie să-şi îmbunătăţească performanţa într-un mod eficient şi să minimizeze costurile energetice şi pe cele operaţionale. Procesoarele Intel Xeon E5-2600 reduc costurile totale şi îmbunătăţesc eficienţa energetică cu până la 50%, conform măsurătorilor SPEC power_ssj*2008, comparativ cu Intel Xeon 5600.  Noile procesoare oferă instrumente de monitorizare şi control al consumului folosit, precum Intel Node Manager şi Intel Data Center Manager, care oferă informaţii precise, în timp real.
Procesoarele Intel Xeon E5-2600  vor fi oferite cu 17 părţi diferite care variază ca preţ de la 198 de dolari până la 2050 de dolari pentru 1000 de bucăţi.
SURSA: AGORA
Etichete: