Încep laboratoarele BitDefender!

BitDefender, liderul pieţei locale de securitate, este pentru al doilea an consecutiv partener principal al proiectului educaţional „Liga AC Labs”, organizat de Liga Studenţilor Facultăţii de Automatică şi Calculatoare din Universitatea “Politehnica” Timişoara.  În cadrul proiectului, BitDefender va susţine o serie de laboratoare pregătitoare în domeniul securităţii informatice şi cercetării anti-malware.

Proiectul „Liga AC Labs” desfăşurat în perioada 14 martie – 14 iulie 2011 are ca scop crearea unui mediu care să permită studenţilor Facultăţii de Automatică şi Calculatoare şi de Electronică şi Telecomunicaţii să dobândească abilitățile practice de care vor avea nevoie după promovarea ciclului universitar, prin participarea la laboratoarele susţinute de companii de specialitate din mediul privat.

Implicarea BitDefender în acest proiect este parte din programul „Academica” lansat în noiembrie 2009, un program de educare şi formare pentru studenţi în domeniul securităţii şi de susţinere a excelenţei în educaţie.

Ne implicăm cu drag în astfel de programe educaţionale, pentru că este o modalitate bună de a interacţiona cu studenţi talentanţi şi de a-i ajuta să se dezvolte profesional într-un mod cât mai apropiat de cerinţele pieţei şi ale angajatorilor” a declarat Viorel Canja, Head of Anti-Malware Lab, BitDefender. ”Avem o tradiţie în susţinerea proiectelor pentru studenţi şi vom continua să facem asta, atâta timp cât rămâne cel mai eficient mod de a descoperi tineri cu adevărat pasionaţi şi extrem de inteligenţi, care să facă parte din echipa BitDefender” a continuat Viorel Canja.

Anul acesta, studenţii se pot înscrie până la data de 27 februarie 2011 la unul sau mai multe laboratoare, urmând ca rezultatele selecţiei finaliştilor să fie anunţate în data de 7 martie pe site-ul proiectului http://labs.ligaac.ro/.

Pentru selecţia în laboratorul BitDefender, studenţii interesaţi vor da două teste iniţiale: un test de logică-matematică şi un interviu tehnic. Cei mai buni 15 candidaţi vor fi aleşi să participe la sesiunile BitDefender, unde vor putea testa o serie de noţiuni de programare cu aplicare directă în zona de securitate a informaţiilor.

Laboratorul BitDefender se adresează în special studenţilor care au urmat deja un curs de limbaj de asamblare x86 şi arhitectură a calculatoarelor, şi care au posibilitatea să aprofundeze aceste noţiuni, dar este la fel de util şi celor care vor să se familiarizeze cu programarea în domeniul securităţii informatice” a spus Marius Tivadar, Team Leader Anti-Malware, BitDefender. ”Obiectivul laboratorului este acela de a-i ajuta pe studenţi să înţeleagă modul concret de lucru al specialiştilor din echipa de Analiză Malware, pentru a-şi putea da seama dacă este ceva ce le-ar plăcea să facă pe viitor” a continuat acesta.

Toate denumirile şi numele de produs menţionate mai sus aparţin deţinătorilor de drept şi pot fi mărci înregistrate ale acestora.

Despre BitDefender®

BitDefender este producătorul uneia dintre cele mai performante soluţii de securitate a datelor atestate pe plan internaţional de către instituţii independente de specialitate. Motoarele BitDefender care stau la baza produsului sunt unele dintre cele mai puternice din lume şi folosesc tehnologie euristică.  Gama de produse BitDefender 2011 include o tehnologie inovatoare, Active Virus Control, care monitorizează, în timp real, toate aplicaţiile active şi le blochează pe cele cu comportament suspect. Astfel este asigurată protecţia utilizatorilor în timp real împotriva viruşilor noi şi a variantelor de virusi încă necunoscute, oferindu-le posibilitatea unei experienţe digitale în deplină siguranţă. Utilizatorii BitDefender beneficiază de suport tehnic gratuit în limba română 24/7.  Produsele sunt disponibile în România prin distribuitorii autorizaţi Agis Computer, Aline Distribution, Asesoft Distribution, RHS Distribution, Scop Computers, precum şi în următoarele lanţuri retail cu acoperire naţională Altex, Auchan, Carrefour, Depozitul de Calculatoare, Domo, Media Galaxy, Metro, Real, Selgros sau magazinele de comerţ electronic cum ar fi BWM MediaSoft, Cel, Emag, Evomag, Orange, PC Garage.

Despre LIGA AC:

Liga AC, înființată în 1990, este o organizație non-guvernamentală, non-profit și apolitică, având ca scop reprezentarea studenților din Facultatea de Automatică și Calculatoare din cadrul Universității „Politehnica „Timișoara, apărarea drepturilor și intereselor lor și organizarea de evenimente socio-culturale.

Puţin mai informal spus, rolul Ligii AC este acela de a reprezenta studenţii în relaţia cu profesorii, decanatul, rectoratul, de a-i susţine şi ajuta să rezolve problemele pe care le aduc la cunoştinţă ligii, de a-i informa despre ce se întâmplă în facultate. Nu în ultimul rand, Liga AC îşi propune să contribuie la dezvoltarea studenţilor pe cât mai multe planuri (tehnic, cultural, social), prin proiectele pe care le desfăşoară. http://ligaac.ro .

Sursa: BitDefender

Etichete: