iBS Financials, suita de aplicatii pentru brokeri dezvoltata de Sysgenic Group, devine principala platforma de tranzactionare utilizata de SSIF-uri

“Incepand cu luna August inca doi mari jucatori din piata de capital au ales sa foloseasca suita de aplicatii de la Sysgenic Group. Din Octombrie vom incepe implementarea la inca o casa de brokeraj, deci vom ajunge la o cota de piata de 12% ca si numar de utilizatori. Targetul nostru este sa ajungem la 15% pana la finalul anului curent pe numar de utilizatori” ne spune dl. Razvan Radu, Director de vanzari la Sysgenic.

Incepand cu luna septembrie suita de aplicatii iBS Financials va avea in componenta si un modul de tranzactionare pentru contractele Futures BVB precum si un modul de Analiza statistica si benchmarking.

“Din 2012 ne propunem sa crestem procentul pe volume tranzactionate prin aplicatia iBS Financials”.

Specialistii de la Sysgenic lucreaza in acest moment impreuna cu consultanti experimentati la cateva module absolut noi pentru piata de capital autohtona. Acestea vor oferi brokerilor facilitati de tranzactionare pe piete externe precum si news-feed-uri informative pentru suport decizional. Multi dintre clientii actuali si-au exprimat deja interesul pentru testarea lor.

Sysgenic Group a început să dezvolte aplicaţii pentru pieţele de capital din Europa de Vest şi SUA în 1998. “Pana in martie 2009 nu ne-a interesat piata de capital din Romania, am livrat doar cateva aplicatii adiacente unor firme de tip IFN, aplicatii ultra-customizate. Insa in urma unei discutii cu cei de la SSIF Goldring SA Tg. Mures, acestia ne-au convins sa adaptam si sa adaugam componentelor livrate pana atunci in extern module specifice pietei romanesti. Practic Goldring SA a fost primul SSIF care a beneficiat de prototipul “iBS Financials”. Iar rezultatele nu au intarziat sa apara, traseul ascendent al Goldring in topul SSIF-urilor remarcandu-se imediat de catre jucatorii din piata”, ne spune Dragoş Pahonţu, CEO la Sysgenic Group.

Suita “iBS Financials” cuprinde următoarele module:

  • Modul de plasare ordine si tranzacţionare on-line (BVB + Sibex);
  • Modul de Contabilitate SSIF (BVB + Sibex);
  • Modul de Back-office (BVB + Sibex);
  • Conectori pentru BVB + Sibex;
  • Modul de Analiza tehnică;
  • Management de portofoliu;
  • Contabilitate pentru tranzacţii pe pieţe externe de capital (ex: Forex);

SURSA: Sysgenic Group