IBM va introduce Power Systems în SoftLayer pentru a susţine Big Data în Cloud

IBM a anunţat că SoftLayer integrează IBM Power Systems în infrastructura cloud care va oferi un nivel şi o gamă de servicii diferite de ce a fost disponibil în cloud până acum. De asemenea, IBM a anunţat noi servicii şi instrumente care vor ajuta organizaţiile să implementeze mediile de tip cloud hibrid şi privat.

Beneficiind de avantajele oferite de linia de servere IBM Power Systems construite pentru  cerintele generate de Big Data, SoftLayer poate ajuta clienţii să caute tehnologiile şi instrumentele de top pentru a-i ajuta să captureze, sa înţeleagă şi să profite de volumele de date aflate în creştere.

În plus, IBM Platform Computing Cloud Service va furniza un management simplificat şi o experienţă a utilizatorilor unitară pentru implementarea sistemelor de cloud hibride.

Pentru a oferi suport prin intermediul portofoliului de cloud IBM, IBM Wave pentru z/VM va oferi perspective rapide în cadrul infrastructurii virtualizate a unei organizaţii cu vizualizare inteligentă, monitorizare simplificată şi management unificat.

Power aduce SoftLayer în Watson

Luna trecută, IBM a anunţat o investiţie de 1,2 miliarde de dolari pentru a extinde infrastructura globală de cloud a IBM. În particular, IBM plănuieşte să furnizeze servicii cloud din cele peste 40 de centre de date din întreaga lume, aflate în 15 ţări de pe 5 continente – inclusiv America de Nord, America de Sud, Europa, Asia şi Australia.

Începând cu următorul  trimestru, primul serviciu SoftLayer construit pe Power Systems va fi reprezentat de soluţiile IBM Watson urmate de oferte adiţionale care sustin avantajele Power Systems de optimizare a performanţei datelor şi proceselor de analiză. Setul preliminar de oferte include:

  • Soluţii Watson – includ Watson Discovery Advisor, Watson Engagement Advisor şi Watson Development Cloud, o platformă ca serviciu care conţine tehnologia, instrumentele, SDKs şi APIs care permit terţilor să proiecteze, sa dezvolte şi sa implementeze aplicaţii cognitive.
  • Software-as-a-Service – include o gamă largă de servicii de date optimizate pe Power Systems, incluzând şi soluţiile IBM DB2 BLU şi IBM Cognos.
  • Infrastructure-as-a-service – Power Systems va fi oferit clienţilor ca o platformă de infrastructură la cerere.

Noutăţile de astăzi vin la mai puţin de un an de la achiziţia SoftLayer. La scurt timp după această achiziţie, echipele de dezvoltare IBM Power Systems şi SoftLayer s-au reunit pentru a crea şi testa Power Systems optimizate pentru mediul SoftLayer.

SURSA: ComputerWorld

Etichete: