IBM lansează zEnterprise EC12 – un sistem sigur pentru Cloud Computing și date la nivel de organizație

IBM a lansat serverul mainframe zEnterprise EC12, cea mai performantă și avansată versiune din punct de vedere tehnologic a unui sistem ce a reprezentat un standard al industriei sistemelor de calcul în ultimii 48 de ani. Noul sistem de calcul are implementate caracteristici tehnologice de ultimă generație care dovedesc angajamentul IBM în ceea ce privește necesitatea de a securiza și administra informații critice cu sprijinul sistemelor mainframe System z.

Mainframe-urile gestionează segmente semnificative ale mediului de date în cadrul marilor companii. Pe măsură ce companiile se confruntă cu creșterea evidentă a volumului de date, se caută noi modalități de securizare și structurare a datelor critice precum informațiile financiare, date despre clienți și date privind resursele companiei care să le permită să ofere clienților noi servicii. Noul mainframe zEC12 oferă cele mai avansate sisteme de securizare din industrie și suport solid pentru operațiunile de analytics care pot ajuta clienții să analizeze eficient volume mari de date brute pentru a obține informații ce pot fi folosite pentru a câștiga avantaj competitiv. De exemplu, un retailer care administrează tranzacții online ce rulează pe mainframe-ul zEC12 va putea să perceapă mai bine necesitățile clientului din informațiile oferite de acesta, ceea ce îi va permite să furnizeze cumpărătorilor experiențe de achiziție personalizate.

Sistemul IBM zEC12 este rezultatul unei investiții de peste 1 miliard de dolari în cercetare și dezvoltare realizată în principal în centrul din Poughkeepsie, New York, precum și in alte 17 laboratoare IBM din întreaga lume, dar și rezultatul colaborării cu clienți de top ai companiei. Investiția IBM în noul sistem zEC12 are ca scop extinderea utilizării mainframe-ului pentru a sprijini clienții să opereze mai eficient infrastructura IT, concomitent cu exploatarea informațiilor critice în vederea stabilirii unor noi perspective de business și pentru a ajuta companiile să ofere servicii mai bune clienților.

Noul mainframe IBM este unul dintre cele mai sigure sisteme de calcul dezvoltate vreodată, având integrate caracteristici concepute pentru îndeplinirea cerințelor de securitate și conformitate aferente diverselor ramuri industriale. Sistemul zEC12 include aplicații de operational analytics și poate furniza, aproape în timp real, monitorizarea sarcinilor de lucru și a proceselor de analiză, având performanțe cu 25% mai mari pentru fiecare nucleu în parte și o capacitate totală de stocare sporită cu 50% față de predecesorul său, fiind dotat și cu cel mai rapid chip din lume care rulează la viteza de 5,5 GHz.

Noul mainframe oferă securitate maximă pentru administrarea informațiilor critice

Mainframe-ul IBM System z reprezintă o platformă de top pentru securitatea datelor și singurul sistem comercial care a obținut certificarea de securitate Common Criteria Evaluation Assurance Level 5+, ceea ce le oferă clienților posibilitatea de a rula simultan mai multe aplicații de date confidențiale pe un singur mainframe. Noul zEC12 este dezvoltat în conformitate cu standardele inovative de securitate, implementate în cadrul IBM System z având caracteristici unice pentru protecția datelor active utilizate în cadrul unei rețele – proprietate vitală în era Internet banking-ului și a dispozitivelor mobile.

Mainframe-ul zEC12 are în componență un coprocesor criptografic de ultimă generație – Crypto Express4S – care oferă confidențialitate tranzacțiilor online și datelor vitale. Crypto Express4S include noi componente atât hardware, cât și software dezvoltate în colaborare cu IBM Research și concepute în conformitate cu cerințele de securitate specifice diverselor arii industriale și geografice. De exemplu, noul sistem poate fi configurat să ofere suport pentru semnături digitale de înaltă calitate care pot fi utilizate în cadrul aplicațiilor pentru eliberarea de pașapoarte inteligente, cărți de identitate și completarea de formulare online, înlocuind astfel semnăturile olografe conform directivelor Uniunii Europene și solicitate adesea de sectorul public.

Procesele de analiză operațională generează noi perspective de business

Sistemul zEC12 îmbunătățește performanța proceselor analitice, crescând capacitatea sarcinilor de lucru cu 30% comparativ cu predecesorul său. De asemenea, suportul pentru dispozitivul IBM DB2 Analytics Accelerator care integrează și baza de date pentru procese analitice Netezza în cadrul sistemului IBM zEC12 permite clienților să ruleze procese analitice complexe de business și operaționale pe aceeași platformă de lucru.

Noul mainframe oferă capabilități pentru medii cloud utilizabile la scară largă

IBM System z a înregistrat în cel de-al doilea trimestru al anului 2012 o creștere cu două cifre raportată de la an la an în ceea ce privește tehnologia cloud. Capabilitățile avansate de virtualizare ale mainframe-ului îl recomandă pentru utilizare în ceea ce privește suportul pentru mediile private de cloud. Clienții pot unifica mii de sisteme de distribuție ce rulează pe Linux implementat pe mainframe-ul zEC12, reducând cheltuielile cu sistemele IT, cheltuieli care vizează consumul de energie, spațiul alocat și licențele software.

 

Sursa: CW