Grup de lucru MCSI – Microsoft pentru studierea infrastructurilor cloud

Ministrul Comunicaţiilor, Valerian Vreme, a avut ieri, 10 noiembrie 2011, o întrevedere cu Robert Wahbe, Microsoft Corporate Vicepresident. În cadrul întâlnirii, alături de ministrul Valerian Vreme, au participat Emilian Zahan, Director cabinet ministru şi Alexandru Cozma, Consilier al ministrului, iar din delegaţia Microsoft au facut parte Bogdan Voicu, Public Sector Director, şi Bogdan Dragoş Constantinescu, Servers and Tools Director.

Ministrul Valerian Vreme a discutat cu delegaţia Microsoft despre tehnologia cloud computing şi a declarat că ar dori să studieze problema introducerii acestei tehnologii pentru sectorul guvernamental.
„Folosind o infrastructură de cloud computing, devii mai eficient. Totul e predictibil şi mai ieftin. România este pregătită să migreze spre tehnologia de tip cloud, în principal datorită conexiunii de mare viteză la Internet, a investiţiilor făcute în retehnologizare, dar şi a personalului competent, pregătit să implementeze şi să folosească servicii bazate pe cloud computing”, a susţinut ministrul Comunicaţiilor, Valerian Vreme.
Ministrul Comunicaţiilor a propus înfiinţarea unui grup de lucru comun Microsoft şi MCSI pentru a studia posibilităţile concrete de implementare a unei astfel de tehnologii.
De asemenea, s-au purtat discuţii pe tema promovării Agendei Digitale, reprezentanţii Microsoft arătându-şi disponibilitatea de se implica, în continuare, în acţiunile organizate de Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale.
SURSA: MCSI
Etichete: ,