Gemini Solutions a lansat aplicaţia „Statui de Daci”, pentru smartphone si tablete

Grupul de firme Gemini  Solutions a lansat, împreună cu Asociaţia Identitate Culturală Contemporană (AICC), o aplicație mobilă cu ajutorul căreia utilizatorii vor putea consulta mai rapid informațiile cuprinse în muzeul virtual „Statui  de Daci”. Aplicația poate fi  descărcată din Google Play şi  App Store (link-uri pe www.StatuiDeDaci.ro).

Proiectul reuneşte  imagini şi  informaţii  referitoare la o serie de monumente, realizate de sculptori romani, în timpul domniei lui Traian.

Puţin cunoscute în România, aceste statui se găsesc astăzi în muzee celebre din întreaga lume, inclusiv Luvru sau Metropolitan Museum of Art (New York). Sculpturile îi înfăţişează pe daci în ipostaze impozante.

Decizia Gemini Solutions de a se implica în popularizarea acestui proiect vine din dorinţa de a facilita accesul virtual, al publicului din România la aceste capodopere, considerate de specialiştii in domeniu și istorici, ca  având o deosebită  relevanţă istorică și culturala.

“Consolidarea identităţii culturale trebuie făcută nu numai prin cărţi, muzee şi expoziţii, ci şi prin furnizarea de informaţii validate ştiinţific, utilizând mijloace moderne specifice omului contemporan, utilizând tehnologia digitală.”, punctează și directorul Gemini Solutions, dl. Florin Pârlea.
Grupul de firme Gemini Solutions a reuşit, ȋn cei 8 ani de activitate,  să formeze o echipă de profesionişti cu o experientă bogată ȋn dezvoltarea  de  soluții software destinate piețelor internaționale.

Clienții Gemini Solutions sunt  companii de toate dimensiunile, de la startup-uri până la multinaționale. Domeniul de expertiză al companiei este unul vast, ce include aplicații cloud și soluții destinate platformelor mobile.