GECADshop.ro: aplicaţiile de securitate IT se vând cel mai bine pe timp de criză

Aplicaţiile software de securitate IT s-au vândut în 2010 cel mai bine pe GECADshop.ro, magazin online de software deţinut de compania GECAD NET. Din volumul total de vânzări înregistrate de magazin în primele 10 luni ale acestui an, 72% revine programelor de securitate, 8% suitei Microsoft Office, 5% aplicaţiilor de editare audio-video, iar 4% aplicaţiilor de proiectare asistată (tip CAD).

„Este clar că în ultimii doi ani accentul s-a mutat foarte mult de la aplicaţiile de tip CAD către aplicaţiile mai ieftine şi de care ai neapărat nevoie. Proiectele în domeniul construcţiilor s-au diminuat drastic ceea ce a dus şi la căderea vânzărilor de software specializat. În acelaşi timp însă, sunt foarte puţine companii dispuse să rişte siguranţa informaţiilor confidenţiale şi să rămână descoperite în faţa atacurilor IT”, explică această evoluţie Corina Botezatu, Web Sales Manager la GECAD NET.

Din cifra de afaceri totală a GECADshop.ro, cam 80% este asigurată de companii şi 20% de utilizatorii individuali. „Am constatat cu surprindere că foarte bine se vinde către utilizatorii individuali sistemul de operare Windows 7, în timp ce firmele preferă alte produse Microsoft precum suita Office sau diferitele aplicaţii de tip server”, adaugă oficialul.

În prezent, utilizatorii au acces la aproximativ 500 de aplicaţii software listate în GECADshop.ro, dar şi la servicii de consultanţă înainte de achiziţie. „Nişa de piaţă a devenit foarte concurenţială în ultimii ani, deşi încă e greu să vinzi software pe net în România. Noi ne diferenţiem de celelalte magazine prin serviciile care le oferim. Să stai de vorbă cu clientul înainte ca acesta să plaseze comanda, să îi înţelegi nevoile de business şi să îl ajuţi să aleagă ce e mai potrivit pentru compania lui, ar trebui să fie un serviciu standard pentru toţi furnizorii de software, online sau offline”, comentează Corina Botezatu.

În 2009-2010, strategia GECADshop.ro s-a axat pe încheierea de noi parteneriate de distribuţie cu producători de anvergură, astfel încât oferta de aplicaţii software să fie în continuă creştere:

  • SoftMagazin – pachet de programe Construct manager
  • Mindjet – din martie 2009
  • Quark – din ianuarie 2009 – reseller autorizat – http://quarkxpress.ro/contacte-quark-in-    romania/reselleri-autorizati-quark.html
  • ABBYY – certificare in 2010 ca Authorized Reseller
  • Pinnacle /AVID – din 2010
  • Obermeyer – reseller exclusiv in Romania din 2010

GECADshop.ro împlineşte în acest an 5 ani de la debutul în spaţiul virtual, moment sărbătorit în noiembrie cu o promoţie prin care fiecare utilizator primeşte gratuit o licenţă Trend Micro Titanium Antivirus + 2011, la orice comandă de software, cu excepţia soluţiilor antivirus, plasată în magazin până la finalul lunii.

„Pentru decembrie pregătim o serie de surprize plăcute pentru clienţii noştri, respectiv concursuri, cadouri, produse noi în magazin şi promoţii cu ocazia sărbătorilor de iarnă”, precizează Corina Botezatu.

Cei 5 ani de viaţă ai GECADshop.ro au fost marcaţi în această lună prin intrarea brandului în social media, fiind lansate aproape simultan contul de Twitter #gecadshop şi pagina de Facebook (http://www.facebook.com/pages/Gecad-Shop/163852186971549) care găzduieşte deocamdată anunţuri cu promoţiile şi concursurile desfăşurate de GECADshop.ro, dar care, pe viitor va fi îmbogăţită şi cu alt tip de conţinut (ştiri, sfaturi, trucuri legate de aplicaţiile software comercializate).

Despre GECAD NET:

GECAD NET este o companie specializată în comercializarea şi implementarea aplicaţiilor software, furnizează opţiuni adecvate de licenţiere, servicii IT integrate, servicii de audit website sau aplicaţie web.

Cu o tradiţie de peste 16 ani in domeniul IT, GECAD NET a obţinut numeroase premii şi certificări din partea celor mai importanţi producători mondiali. Compania deţine în prezent statutul de Microsoft Gold Certified Partner, Autodesk Value Added Reseller şi Autodesk Authorized Training Center, Trend Micro Authorized Distributor, IBM Internet Security Systems Distributor, Kaspersky Distributor si Axigen Value Added Distributor.

GECAD NET are în prezent peste 1200 de clienţi în domenii precum telecomunicaţiile, sectorul financiar-bancar, cel al construcţiilor, energiei, petrolului şi gazelor şi altele. Printre aceştia se numără Agip Romania, Alro SA, Angst, Autoitalia, Banc Post, Catavencu, CEC, Daedalus Consulting,  Despec  România, Editura Polirom, Fan Courier, Farmexim, Garanta, Honeywell Garett, Mercury360, Metroul SA, Monsanto, Omniasig,  Petrom, Ringier, Rosal Grup, Şantierul Naval Constanţa, Sensiblu, Star-Storage, Tempo Advertising, Vodafone România.

GECAD NET este companie membră a Grupului GECAD.

Mai multe detalii puteţi găsi la: www.gecadnet.ro ; www.gecadshop.ro.

Sursa: GECAD NET