Freescale introduce software-ul Layer 1 LTE pentru QorIQ Qonverge PSC913x

Freescale va furniza produsele femtocell QorIQ Qonverge PSC913x cu software-ul comercial LTE Layer 1 pentru staţiile celulare de bază de mici dimensiuni. Acest nou software de calitate, sub marca firmei de software pentru reţele VortiQa, este asociat îndeaproape cu siliciul pentru performanţe optime şi dezvoltarea raţionalizată. Oferta este una din primele stive de software din industrie LTE Layer 1 pe platforma unei staţii de bază complet scalabile SoC cu suport multimod pentru tehnologia LTE + WCDMA. Software-ul este integrat şi testat cu software-ul partenerilor L2/L3 şi RF, permiţând clienţilor să minimizeze investiţiile în software-ul Freescale şi să realizeze un cost mai mic de intrare pe piaţă.

„La un an de la introducerea produselor noastre QorIQ Qonverge, mulţi clienţi au adoptat tehnologia noastră de staţii de bază femtocell pe circuit integrat şi vom avea în curând acces la soluţii şi mai cuprinzătoare cu noul nostru software ataşat Layer 1″, a declarat Scott Aylor, director general al Freescale Wireless Acces Division. „Pentru că am proiectat software-ul special pentru a maximiza calităţile platformei Qonverge QorIQ, clienţii primesc o performanţă optimă de la un DSP de clasă mondială şi tehnologii de microprocesor, plus că se vor comercializa mai repede”.
Multe companii lider de piaţă în staţii de bază cu infrastructură wireless, inclusiv Airvana şi ip.access, au adoptat procesoarele QorIQ Qonverge PSC913x de la Freescale pentru soluţiile lor de staţii celulare de bază de mici dimensiuni. Împreună, clienţii QorIQ Qonverge PSC913x de la Freescale reprezintă mai mult de 50% din piaţa celulelor de mici dimensiuni, poziţionând Freescale pe un loc bun pe această piaţă cu o creştere rapidă.
„Linia de produse QorIQ Qonverge de la Freescale ne oferă posibilitatea de a ne adresa într-un mod eficient din punct de vedere al costurilor unei pieţe cât mai largi de celule de mici dimensiuni, oferind o arhitectură comună care suportă linia noastră de produse femtocell 3G CDMA şi 4G LTE şi o programabilitate care ne permite să includem caracteristici avansate”, a declarat Michael Clark, director general Femtocell Business Airvana. „Produsele QorIQ Qonverge de la Freescale ne ajută să accelerăm implementarea celulelor noastre de mici dimensiuni de clasă mondială în noua generaţie de reţele wireless”.
Sursa: Freescale