Freescale dă startul celei de a doua ediţii a cursei cu maşinuţe de circuit

Studenţii facultăţilor de inginerie din cadrul Universităţii Politehnice Bucureşti şi a Universităţii Tehnice ,,Gh. Asachi” din Iaşi sunt provocaţi să obţină cel mai bun timp fără a ieşi de pe pistă, cu maşinuţe automatizate, construite de ei folosind componente hardware şi software Freescale de ultimă generaţie.

Freescale Semiconducotr a anunţat astăzi lansarea concursului de maşinuţe de circuit Carrera, Freescale Race Challenge 2011, un concurs de inginerie organizat la nivel global de Freescale, care urmăreşte să inspire studenţii să realizeze studii suplimentare în domeniile microprocesoarelor şi software-ului de control.

În acest an se va desfăşura cea de a doua ediţie, cursa inaugurală înregistrând un mare succes. Anul trecut, dintr-un număr de 23 de echipe, totalizând 113 participanţi, s-au calificat 4 echipe româneşti pentru marea finală internaţională, care s-a desfăşurat la Brno (Republica Cehă). Acestea şi-au făcut facultăţile mândre câştigând primele 3 locuri din 12. Echipa de pe primul loc a participat luna trecută, la Târgul Electronica 2010, organizat la Munchen, unde Freescale şi-a prezentat ultimele invenţii tehnologice.

În 2011, competiţia va fi organizată numai la nivel naţional. Oraşul Bucureşti va fi reprezentat din nou de Universitatea Politehnică, cu cele 2 departamente: Facultatea de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţiei şi Facultatea de Automatică şi Calculatoare. Fiecare facultate din Bucureşti va participa cu câte 25 de echipe. Oraşul Iaşi va participa la competiţie pentru prima dată şi va fi reprezentat de 2 departamente ale Universităţii Tehnice ,,Gheorghe Asachi”: Facultatea de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţiei şi Facultatea de Automatică şi Calculatoare, cu un total de 25 de echipe pe universitate.

Competiţia constă în echiparea unei maşinuţe standard de circuit cu componente electronice şi un algoritm de comandă, prin utilizarea componentelor Freescale. Maşinuţa de circuit cu conducere automată va concura pentru obţinerea celui mai bun timp pentru 10+10 tururi. Freescale va furniza fiecărei universităţi piste de încercare pe durata etapei de dezvoltare. De asemenea, fiecare echipă va primi o maşinuţă de circuit model BMW Z4M şi un kit Freescale cu toate componentele necesare pentru pregătirea maşinii pentru cursă. Echipele trebuie să îşi dovedească atât abilităţile hardware, cât şi pe cele software, pentru a transforma o maşinuţă standard într-o maşină inteligentă.

După încheierea perioadei de înregistrare (13-24 Decembrie 2010), echipele participante la competiţie, alcătuite din câte doi studenţi fiecare, vor primi confirmarea până pe data de 6 Ianuarie 2011. Freescale va susţine în acelaşi timp în Bucureşti şi Iaşi faza de concurs dintre facultăţi pe 21-22 Aprilie. Câştigătorii se vor întrece la faza naţională a concursului, care va avea loc pe data de 28 Aprilie, la Bucureşti, la Universitatea Politehnică.

Credem ca acest concurs îmbină munca cu distracţia şi, de aceea, sperăm că studenţii români, care au dat dovadă de entuziasm până acum, să îşi păstreze acelaşi spirit până la sfârşitul competiţiei.”, spune Adrian Purcărea, Director şi Country Manager Freescale România.

Despre Freescale Semiconductor   
Freescale Semiconductor Inc. este lider global în domeniul de design şi fabricare de semiconductori pentru industria automobilelor, de consum, zona industrială, reţele şi tehnologii. Compania privată are sediul în Austin, Texas şi desfăşoară activităţi de design, cercetare-dezvoltare, producţie sau operaţiuni de vânzare în întreaga lume. www.freescale.com

Freescale Semiconductor România şi-a început activitatea în iunie 2000, cu doar cinci angajaţi. Freescale România este un centru de dezvoltare şi cercetare de excelenţă în software care numără în prezent peste 200 de ingineri.

Misiunea noastră – „Noi determinăm succesul clienţilor noştri globali prin livrarea de software şi servicii de înaltă clasă la nivel global pentru platformele de semiconductori Freescale.”

Organizaţiile Freescale Semiconductor reprezentate în România sunt: Networking Multimedia Group, Developer Technologies, Microcontroller Solutions Group Auto si Microcontroller Solutions Group Industrial and Multimarket.

Freescale Semiconductor România este unul dintre cele mai importante centre operaţionale ale companiei din regiunea EMEA – Europa, Orientul Mijlociu şi Africa. Centrul de dezvoltare software din România generează concepte şi soluţii patentabile pentru tehnologii care vor contribui la dezvoltarea pieţei internaţionale de tehnologie a informaţiei şi comunicaţiilor.

Priorităţile Freescale în materie de cercetare şi dezvoltare în cadrul acestui centru includ aplicaţii de infrastructură pentru voce/modem/fax peste IP (utilizând Protocoale Internet), aplicaţii pentru echipamente destinate reţelelor de telecomunicaţii, dezvoltarea stivei de protocoale ZigBee™, AUTOSAR şi instrumente integrate de dezvoltare (depanatoare, compilatoare şi instrumente de analiză a performanţei) pentru procesoarele Freescale. www.freescale.com/romania.

Sursa: Freescale