FINQware, unul dintre finaliștii Transylvania Startup Awards

FINQware este unul dintre cele 25 de startup-uri care vor urca pe scena Transylvania Startup Awards pe 6 septembrie, și având întreaga echipă care se ocupă cu dezvoltarea aplicației FINQ în Transilvania, la Cluj, nu putea să lipsească de la competiția destinată startup-urilor din cadrul Transylvania Awards.

FINQ este o aplicație mobilă gratuită, care înlocuiește folderul de aplicații financiare de pe telefonul tău și te ajută să îți administrezi mai ușor banii, într-un singur loc, printr-o experiență multibank simplă și prietenoasă,

Echipa fondatorilor FINQware are o solidă experiență în banking, fiind formată din doi foști bancheri, Cosmin Cosma și Dănuț Covălciuc, și doi programatori, Dumitru Țârâianu și Alex Bejan, cu experiență în infrastructura bancară și design de aplicații mobile.

FINQ îi oferă utilizatorului o experiență multibank, o libertate mai mare decât orice alt jucător bancar pentru că poate să își gestioneze, administreze, dar și să își optimizeze bugetul. Utilizatorul va putea să își facă toate plățile din aplicația FINQ, indiferent la ce bancă are deschis contul. De asemenea, va putea să își rezolve noi nevoi financiare, deschizând un cont nou de economii sau luând un credit de nevoi personale. Practic, va putea face “cherry pick” de produse financiare, fiindcă va putea selecta cele mai potrivite servicii și produse financiare de pe piață pentru nevoile și situația lui specifică. FINQ se adresează atât oamenilor care sunt depășiți de produsele financiare pe care le folosesc, care nu reușesc să își gestioneze resursele financiare, cât și celor care vor mai multă comoditate.

„Chiar dacă avem mai multe nevoi financiare – să ne ținem banii pe care îi câștigăm, în siguranță la bănci, să controlăm pe ce îi cheltuim ca „să nu sărim calul”, să plătim mai ușor și să reușim să economisim, nu știu de ce totul ar trebui să fie atât de complicat. Creditul la o bancă, salariul la alta, asigurarea la altă companie, un teanc de carduri în buzunar. Tehnologia ar trebuie să ne ajute aici. Împreună cu echipa FINQ, ne gândim cum ar putea lucrurile să fie mai simple, iar banii și utilizarea lor să fie o unealtă pentru o viață mai frumoasă, nu o cauză de stres”, spune Cosmin Cosma – unul dintre cofondatorii FINQware.

FINQware va fi prezent și pe scena de la Web Summit din Lisabona, în perioada 5-8 noiembrie 2018 , fiind una dintre cele două companii de tehnologie finaliste din România, care sunt susținute de MyGateWay.

Cele 11 startup-uri norocoase care au câștigat un bilet la Web Summit, anunțate de MyGateWay, sunt: Spendee din Republica Cehă, GewdTime din Slovenia, bFertile din Slovenia, SettleMint din Belgia, Smart Optometry din Slovenia, Axensor din Belgia, FeliCity LTD din Ungaria, CargoPlanning din România, Silent Call din Republica Cehă, FINQware din România și Finbot platform din Danemarca.