Faza naţională a concursului cu maşinuţe de circuit organizat de Freescale s-a ţinut pe data de 5 Mai, în Bucureşti

Studenţii facultăţilor de inginerie din cadrul Universităţii Politehnice Bucureşti şi a Universităţii Tehnice ,,Gh. Asachi” din Iaşi au fost provocaţi să obţină cel mai bun timp cu maşinuţe automatizate, construite de ei folosind componente hardware şi software Freescale Semiconductor de ultimă generaţie

Finala cursei cu maşinuţe de circuit Carrera slot car, cunoscută sub numele Freescale Race Challenge 2011, s-a ţinut în Bucureşti, pe data de 5 mai, la Universitatea Politehnică Bucureşti.

Anul acesta, competiţia a fost organizată la nivel naţional. Oraşul Bucureşti a fost reprezentat din nou de echipe de la cele două departamente ale Universităţii Politehnice: Facultatea de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţiei şi Facultatea de Automatică şi Calculatoare. Oraşul Iaşi a participat la competiţie pentru prima dată anul acesta şi a fost reprezentat de 2 departamente ale Universităţii Tehnice ,,Gheorghe Asachi”: Facultatea de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţiei şi Facultatea de Automatică şi Calculatoare. În total, s-au înregistrat 80 de echipe de studenţi, fiecare echipă având câte 2 membri.

Competiţia a constat în echiparea unei maşinuţe standard de circuit cu componente electronice şi un algoritm de comandă, prin utilizarea componentelor Freescale. Maşinuţa de circuit cu conducere automată a concurat pentru obţinerea celui mai bun timp pentru 20 de tururi. Freescale a furnizat fiecărei universităţi piste de încercare pe durata etapei de dezvoltare. De asemenea, fiecare echipă a primit o maşinuţă de circuit model BMW Z4M şi un kit Freescale cu toate componentele necesare pentru pregătirea maşinii pentru cursă. Echipele au trebuit să îşi dovedească atât abilităţile hardware, cât şi pe cele software, pentru a transforma o maşinuţă standard într-o maşină inteligentă.

Dintre cei 160 de studenţi înscrişi la concursul din 2011, 30 de studenţi s-au calificat pentru faza naţională, respectiv 10 echipe de la Universitatea Politehnică Bucureşti şi 5 echipe de la Universitatea Tehnică ,,Gheorghe Asachi” din Iaşi.

Câştigătorii: locul 1, echipa RoadKill (Andrei Gheorghe şi Andrei Scurtu, Universitatea Politehnică Bucureşti, Facultatea de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţiei), locul 2, echipa Pinky and The Brain (Cezar Diplaşu şi Octavian Andrei Jidov, Universitatea Politehnică Bucureşti, Facultatea de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţiei) şi locul 3, echipa WackyRacers (Claudiu Mihail şi Andrei Scurei, Universitatea Politehnică Bucureşti, Facultatea de Automatică şi Calculatoare) au primit diplome şi premii după cum urmează: 600 de euro şi trofeul pentru locul 1, 400 de euro şi medalia de argint şi, respectiv, 200 de euro şi medalia de bronz pentru echipele clasate pe locurile 2, respectiv 3.

Concursul a fost organizat în colaborare cu departamentul HR al Freescale România lansând o provocare pentru a stimula spiritul de competiţie şi interesul pentru inovaţie şi dorinţa de a lucra cu tehnologiile de ultimă generaţie Freescale. Anul viitor, România se va alătura competiţiei Freescale Cup Regions – un concurs de curse cu maşinuţe inteligente. Mai multe detalii pe: www.freescale.com/freescalecup. Felicitări câştigătorilor şi tuturor participanţilor!

Despre Freescale Semiconductor      
Freescale Semiconductor Inc. este lider global în domeniul de design şi fabricare de semiconductori pentru industria automobilelor, de consum, zona industrială, reţele şi tehnologii. Compania privată are sediul în Austin, Texas şi desfăşoară activităţi de design, cercetare-dezvoltare, producţie sau operaţiuni de vânzare în întreaga lume. www.freescale.com .

Freescale Semiconductor România şi-a început activitatea în iunie 2000, cu doar cinci angajaţi. Freescale România este un centru de dezvoltare şi cercetare de excelenţă în software care numără în prezent peste 200 de ingineri.

Misiunea noastră – „Noi determinăm succesul clienţilor noştri globali prin livrarea de software şi servicii de înaltă clasă la nivel global pentru platformele de semiconductori Freescale.”

Organizaţiile Freescale Semiconductor reprezentate în România sunt: Networking Multimedia Group, Developer Technologies, Microcontroller Solutions Group Auto,  Microcontroller Solutions Group Industrial and Multimarket şi recent înfiinţata Cellular Division Platform.

Freescale Semiconductor România este unul dintre cele mai importante centre operaţionale ale companiei din regiunea EMEA – Europa, Orientul Mijlociu şi Africa. Centrul de dezvoltare software din România generează concepte şi soluţii patentabile pentru tehnologii care vor contribui la dezvoltarea ofertei Freescale pe piaţa de produse semiconductoare.

Priorităţile Freescale în zona de cercetare şi dezvoltare din România includ aplicaţii pentru echipamente de telecomunicaţii folosite în reţele wireless şi wireline, prelucrare de semnal pentru staţiile de bază wireless, aplicaţii de securitate în reţele, conectivitate pentru sisteme de putere redusă, profile de stivă şi de aplicaţii ZigBee, dezvoltare din domeniul AUTOSAR, unelte de dezvoltare integrate (debugger, compiler şi unelte de analiză de performanţă) pentru procesoarele companiei. www.freescale.com/romania .

Sursa: Freescale Semiconductor Romania