Faza internațională a concursului organizat de Freescale, 30 Aprilie la BRNO, Republica Cehă

Echipele din România s-au clasat pe primele 3 locuri la faza internațională de la Brno. Studenții facultăților de inginerie din cadrul Universității Politehnice București, alături de studenți ai altor cinci universități tehnice din Republica Cehă și Slovacia,  au fost provocați să obțină cel mai bun timp concurând cu mașinuțe de curse Carrera, construite de studenți folosind componente hardware și software Freescale de ultimă generație. 

Finala cursei cu mașinuțe de circuit Carrera, Freescale Race Challenge 2010, s-a desfășurat la Brno – Republica Cehă, pe data de 30 aprilie la Universitatea Technologică, Facultatea de Inginerie Electrică și Comunicare.

Freescale Race Challenge este un concurs de inginerie organizat la nivel regional de Freescale Semiconductor Inc., care urmărește să inspire studenții să realizeze studii suplimentare în domeniile microprocesoarelor și software-ului de control. Competiția la nivel de EMEA din 2010 a adus pentru prima oară la un loc și studenți din România, alături de cei din Republica Cehă și Slovacia. Obiectivul concursului a constat în echiparea unei mașinuțe standard de circuit cu componente electronice și un algoritm de comandă, prin utilizarea componentelor Freescale, care să o transforme într-o mașinută de circuit cu conducere automată, și obținerea celui mai bun timp pentru 10+10 tururi.

România a fost reprezentată de Universitatea Politehnică din București prin 2 Facultăți: Electronică, Telecomunicații și Tehnologia Informației și Automatică și Calculatoare, fiecare dintre acestea având 23 de echipe înscrise în cursa națională, formate din 2-3 studenți, totalizând 113 studenți din cei peste 240 înscriși inițial în concurs.

Pentru marea finală internațională, s-au calificat 12 echipe, dintre care 4 echipe din România (3 din partea Facultății de Electronică Telecomunicații și Tehnologia Informației și una reprezentând Faculatea de Automatică și Calculatoare), 7 din Republica Cehă și una din Slovacia.

Echipele din România au reușit să se impună în urma unei competiții strânse, câștigând primele 3 locuri. Câștigătorii: locul I, echipa Just US (Cristian Mihai Serban și Ana Maria Ioniță – ETTI) și locul II, echipa The Knack (Vlad Grigore și Bogdan Mihai Sandoi – ETTI) au fost premiați cu câte un notebook de ultimă generație per echipă iar locul III, echipa S.M.A.S.H (Adrian Bostan și Irina Nicolae – AC) a primit un netbook. In plus, echipa clasată pe locul I a fost invitată să participe la târgul Electronica 2010, care se va desfășura la Munchen între 9 și 12 Noiembrie și unde Freescale își va prezenta ultimele tehnologii în cadrul standului propriu, toate cheltuielile pentru deplasare și cazare urmând să fie suportate de către Freescale. In continuare, clasamentul pe țări a fost următorul: locul 4: Pilsen – Republica Cehă, locurile 5 și 6: Praga – Republica Cehă, locurile 7 și 8: Brno – Republica Cehă, locul 9: Zilina – Slovacia, locul 10: București – România, locul 11: Brno și locul 12: Praga.

Acest concurs a fost facilitat de Andi Mastronardi, responsabil de relația cu universitățile în cadrul Freescale, iar organizarea lui a fost gestionată prin colaborarea dintre Freescale Cehia și departamentul HR al Freescale România, într-un efort de a stimula spiritul de competiție, interesul pentru inovație și pentru lucrul cu tehnologiile de ultimă generație Freescale. Felicitări echipelor din România și tuturor participanților!

Aflați mai multe detalii despre concurs la:  http://www.freescale.com/webapp/sps/site/overview.jsp?nodeId=067147695636897485831C

Despre Freescale Semiconductor
Freescale Semiconductor Inc., cu sediul în Austin, Texas, este o companie de design și fabricare de semiconductori, fondată în 1953. Principalele zone în care este prezentă sunt industria automobilelor, de consum, zona industrială, de comunicații mobile, rețele și tehnologii. La nivel Global, Freescale are peste 10.000 de clienți, printre care mai mult de 100 dintre fabricanți de top de produse electronice. La sfârșitul anului 2009, compania avea un număr de 20,000 de angajați în peste 20 de țări, raportând venituri de $3.51 miliarde dolari. www.freescale.com.

Freescale Semiconductor România (la momentul respectiv, Motorola) și-a început activitatea în iunie 2000, cu doar 5 angajați. Freescale Romania este un Centru de Dezvoltare și Cercetare de Excelență în Software care numără în prezent peste 200 de ingineri.

Misiunea noastră – „Noi determinăm succesul clienților noștri globali prin livrarea de software și servicii de înaltă clasă la nivel global pentru platformele de semiconductori Freescale.”

Organizațiile Freescale Semiconductor reprezentate în România sunt: Networking Multimedia Group, Developer Technologies, Microcontroller Solutions Group Auto si Microcontroller Solutions Group Industrial and Multimarket.

Freescale Semiconductor România este unul dintre cele mai importante centre operaționale ale companiei din regiunea EMEA – Europa, Orientul Mijlociu și Africa. Centrul de dezvoltare software din România generează concepte și soluții patentabile pentru tehnologii care vor contribui la dezvoltarea pieței internaționale de tehnologie a informației și comunicațiilor.

Prioritățile Freescale în materie de cercetare și dezvoltare în cadrul acestui centru includ aplicații de infrastructură pentru voce/modem/fax peste IP (utilizând Protocoale Internet), aplicații pentru echipamente destinate rețelelor de telecomunicații, dezvoltarea stivei de protocoale ZigBee™, AUTOSAR și instrumente integrate de dezvoltare (depanatoare, compilatoare și instrumente de analiză a performanței) pentru procesoarele Freescale. www.freescale.com/romania.

Sursa: Freescale Semiconductor