Faceţi cunoştinţă cu Office 2013

Microsoft se apropie de finalizarea pachetului Office 2013,punând la dispoziţia utilizatorilor un preview al acestuia în serviciul cloud Office 365.

Pachetul include Microsoft Word, PowerPoint, Excel, Outlook, Access, OneNote, Publisher, InfoPath, Lync şi acces la Exchange Online, SharePoint Online şi Lync Online. Poate fi testat după crearea unui cont de utilizator, necesită conexiune permanentă la internet şi este disponibil în 10 limbi.

Are o interfaţă nouă, accesibilă şi rapidă şi este destinat sistemului de operare Windows 8.

În acest scop a fost proiectat pentru a funcţiona atât pe PC, cât şi pe tablete şi smartphone-uri. Microsoft şi-a propus să realizeze o uniformizare a celor trei.

Fişierele sunt salvate în cloud folosind SkyDrive sau SharePoint pentru a fi uşor de accesat, editat şi share-uit de oriunde ne-am afla.

Documentele Word pot fi vizualizate în modul Read (Citire), fapt ce îmbunătăţeşte experienţa de citire şi navigare în interiorul acestora şi aduce un plus de claritate.

Interesant este faptul că toate pot fi vizualizate sau editate simultan de mai multe persoane desemnate de utlizator. Opţiunea a fost disponibilă mai întâi la Google Docs, care au devenit extrem de populare datorită acesteia.

Outlook-ul aduce şi el noi functionalităţi. Se pot vizualiza în paralel multiple conturi de e-mail, notificări de la Facebook şi LinkedIn.

O altă noutate este faptul că se doreşte integrarea serviciului Skype, cu 60 de minute internaţionale gratuite pe lună către reţelele fixe din peste 40 de ţări sau mobile din 7 ţări. De asemenea, vor fi suportate şi conferinţele video HD.

 

SURSA: CW

Etichete: