Essensys Software aniversează 10 ani de la înființare

Essensys Software, companie specializată în dezvoltare de soluții software B2B, aniversează în luna martie 10 ani de la înființare.

Povestea Essensys începe în urmă cu 10 ani în București, când cei 3 fondatori ai companiei, având un background tehnic în industria software, iau decizia de a înființa propria companie cu misiunea de a dezvolta software de calitate la timp.

În 2005, când am pornit la drum, ne doream în primul rând o companie care să ofere servicii de dezvoltare premium cu accent pe calitate, o companie în care să fie respectată valoarea și inteligența. Retrospectiv sunt convins că am atins acest obiectiv, iar o confirmare importantă pentru noi este faptul că peste 97% dintre clienții noștri ne-ar recomanda altor clienți (conform sondajelor de satisfacție). De asemenea, cred că Essensys a crescut foarte frumos în acești 10 ani și are în continuare mult potențial de creștere sustenabilă. Pentru următorii 5 ani ne propunem o creștere de cel puțin 30% – 50% anual”, a declarat Mihai Matei, Director General al Essensys Software.

În cei 10 ani de activitate Essensys a cunoscut o creștere susținută. Cifra de afaceri a companiei a crescut de 15 ori în acest timp, având o valoare de peste 1,5 milioane de dolari în 2014.

Echipa tehnică a crescut de 14 ori, ajungând de la 3 oameni inițial la aproximativ 40 de oameni în prezent.

În 10 ani de activitate, Essensys a dezvoltat peste 100 de proiecte de succes pentru clienții săi printre care se numără BCR, Microsoft, Xerox, ING, Thomson Reuters, Aviva sau Administrația Națională a Penitenciarelor. Proiectele dezvoltate în această perioadă presupun peste 130.000.000 linii de cod.

Soluțiile software dezvoltate sunt folosite zi de zi de companii din România, SUA, Australia, Olanda, Marea Britanie și Canada.

În 2014, Essensys a deschis un birou în Brasov și se află în proces de consolidare a echipei tehnice locale. Essensys investește constant în educație și perfecționarea dezvoltatorilor. Unul dintre programele de training derulate anual fiind Academia de Software (www.AcademiaDeSoftware.ro).

Ca planuri de viitor ne propunem să extindem echipele din București și Brașov. Chiar în această perioadă recrutăm activ atât în București, cât și în Brașov. De asemenea, derulăm și în acest an Academia de Software. Essensys este un loc foarte bun de muncă atât pentru seniori, cât și pentru juniori, deoarece punem foarte mult preț pe valoare, lucrăm întotdeauna cu cele mai noi tehnologii, avem proiecte și clienți foarte interesanți și probabil cea mai profesionistă echipă de dezvoltare din România. Pe lângă asta știm să ne și distrăm, iar Essensys presupune și multă distracție”, declară Mihai Matei.

SURSA: ComputerWorld