ERP în lipsa unui departament IT? – Soluţia este SaaS

Sistemele informatice livrate în regim SaaS (Software as a Service) presupun accesarea online a datelor, de pe orice staţie, conform politicilor de securitate. Dacă până recent implementarea unui ERP era condiţionată de servere şi mentenanţă IT dedicate, acum aceste costuri sunt eliminate, compania plătind doar un abonament lunar de utilizare a sistemului.

Apariţia sistemelor în regim SaaS deschide accesul la sisteme informatice mature pentru mai bine de jumătate dintre companiile din mediul privat. Conform unui studiu realizat de Senior Software la începutul lunii mai pe companii de distribuţie şi producţie locale cu peste 1 mil. EURO cifra de afaceri, 66% dintre respondenţi au menţionat că nu au un departament IT. La acest studiu au participat directori generali, directori financiari şi administratori din 420 de companii de producţie şi distribuţie la nivel naţional. Doar 34% dintre companii au menţionat că au un departament IT intern sau externalizat.

Vechiul model de management, rigid, cu strategii şi investiţii pe termen lung, nu mai produce efecte într-un mediu care se schimbă de la o zi la alta. Companiile, mari sau mici, au în egală măsură nevoie de sisteme informatice pentru a-şi alinia afacerile la noua realitate economică. Pentru companiile mici însă, exploatarea investiţiei este mai grea, în special dacă nu au departament IT. Sistemele SaaS deschid accesul acestor companii la sisteme informatice mature, testate, recunoscute la nivel naţional.” afirmă Daniel Toma, Director General Senior Software.

Companiile care implementează un ERP sunt adeseori cele care aveau deja o infrastructură hardware bine pusă la punct, care să permită funcţionarea softului în cei mai buni parametri. În schimb, pentru companiile care nu aveau deja un departament IT, costurile de infrastructură ajungeau să tripleze bugetul de implementare.

Astăzi, implementarea sistemelor în regim SaaS (Software as a Service) aduce beneficii imediate utilizatorilor:

–          Nu se plătesc licenţe pentru sistemul ERP;

–          Nu este nevoie de infrastructură hardware şi software de tip server;

–          Nu este nevoie de mentenanţă IT dedicată pentru serverele pe care este instalat sistemul informatic;

–          Creşte autonomia de utilizare, sistemul fiind operat online din orice locaţie;

–          Utilizatorii se bucură de toate avantajele operaţionale sau decizionale legate de accesul la date de ultim moment, pe bază de drepturi de acces individuale.

–          Departamentele sunt puse în faţa unui mod de lucru integrat, anulându-se în acest fel  timpii pierduţi cu replicarea datelor sau cu introducerea repetitivă a acestora în mai multe sisteme.

Senior Software este compania care a venit cu prima ofertă de ERP în regim SaaS pe piaţa locală. Senior Software a lansat luna aceasta, în premieră pentru România, o soluţie de analiză în regim SaaS, SeniorVisualBI. Ambele soluţii pot fi accesate în baza unui  abonament lunar.

  „Sistemele de tip ERP şi BI trebuie să permită o mai bună organizare a companiilor, astfel încât managerii să  reacţioneze rapid şi să anticipeze la timp oportunităţile din piaţă pe baza informaţiilor obţinute în timp real. Implementarea unui sistem informatic în regim SaaS (sau Online), are două beneficii cheie pentru noul model de afaceri: exploatarea rapidă a investiţiei şi costuri iniţiale reduse.” Lori Haiducescu, Director de Operaţiuni Senior Software

Comercializarea SeniorVisualBI şi SeniorERP Online reprezintă o primă iniţiativă în piaţa locală de a oferi sisteme de management integrate în regim SaaS.

„Un ERP implică o mai bună organizare, vizibilitate în timp real asupra tuturor activelor firmei şi implicit, permite luarea de decizii în timp util, fără să aştepţi nişte situaţii la câteva luni. Disponibilitatea SeniorERP Online ne-a ajutat să accesăm un sistem complex, încadrându-ne într-un buget modest. Am externalizat o serie de cheltuieli care ar fi triplat costul investiţiei într-un ERP.” dna. Cristiana Alexandru, Director Financiar Sea Bell Trading, una dintre primele companii care au implementat SeniorERP Online

Despre SeniorERP

SeniorERP este sistemul de tip Enterprise Resource Planning #1 calitate-preţ pentru managementul integrat al proceselor de distribuţie, producţie, servicii.  Datorită tehnologiei de ultimă generaţie integrată în sistem, SeniorERP are o formulă de licenţiere flexibilă: SeniorERP Express (licenţe gratuite până la 5 utilizatori), SeniorERP Online (SAAS- abonament lunar de 69 EURO/utilizator), SeniorERP Enterprise.  Pentru mai multe detalii intraţi pe www.seniorERP.ro

Despre Senior Software
Înfiinţat în 2003, Senior Software este unul dintre cei mai inovativi jucători pe piaţa sistemelor software de management al afacerilor. Companie având capital integral românesc, Senior Software dezvoltă şi implementează sisteme informatice de ultimă generaţie, specializate pe verticale de piaţă, SeniorERP şi SenioCRM.

Senior Software este Microsoft Gold Certified Partner şi deţine certificare Microsoft pentru SeniorERP în conformitate cu cerinţele Microsoft Windows  Server, Web Services şi .NET Framework.

Senior Software este certificată conform standardelor ISO 9001:2000 pentru sistemul de management al calităţii. Implementarea standardelor ISO pentru managementul calităţii a avut ca scop principal definirea unor procese şi obiective măsurabile şi garantarea replicării calităţii la standarde înalte în orice activitate desfăşurată pentru clienţii companiei.

Printre clienţii Senior Software se numără:
LLK Lubricants România, UPS România, Regency Company, Phoenix Contact, Rocast, Side Grup, General Parmafood, Fidelio Farm, Apollo Mod Distribution, Koelner România, Velfina, Dinamic 92 Distribution, S&D Pharma, Immergas România, V-Tarus/Farmaceutica Remedia, Mediarom/Wunder Baum, Eximod/Pneumatic,  Hofigal,  Biochefarm, Mirano International, KG Rulmenti,  Rosims Invest, Felder Gruppe, Vitap Echipamente,  Sea-Bell Trading,  Ficosota Sintez România, General Industry, Sentia, Avico International etc.

Sursa: Senior Software