Endava, în primii 5 angajatori IT locali

În ultimele 12 luni Endava a  înregistrat o creştere de 85% a numărului de angajaţi în sediul din Iaşi, compania britanică fiind în prezent unul dintre primii 5 angajatori IT locali.

Endava, una dintre principalele companii de servicii IT din România, se numără printre primii 5 angajatori IT locali, cu peste 130 de angajaţi la Iaşi. Până în decembrie 2012, compania intenţionează să angajeze încă 150 de persoane la Iaşi, dintre care  aproximativ 30 vor fi tineri absolvenţi. Astfel, biroul local al Endava ar putea deveni cel mai mare sediu al companiei din România şi din Europa de Est.
„Până în decembrie 2012, vom angaja încă 150 de persoane, astfel încât la sfârşitul anului viitor, sediul Endava din Iaşi va deveni cea mai mare locaţie Endava din România şi din Europa de Est ca număr de angajaţi. Aproximativ 20% dintre viitorii angajaţi vor fi absolvenţi cu specializare în IT din cadrul universităţilor locale”, a declarat Andrei Postolache, Delivery Unit Manager Iaşi, Endava.
În afara biroului din Iaşi, compania este prezentă în România şi cu birouri în Cluj-Napoca şi Bucureşti, având peste 330 de angajaţi la nivel naţional. Endava a anunţat că în următoarea perioadă va continua să recruteze activ în Iaşi, Cluj şi Bucureşti, urmând ca până în iulie 2012 să treacă de 660 de angajaţi în România. A doua cea mai mare prezenţă Endava din regiune este la Chişinău, unde compania are peste 200 de angajaţi.
Compania livrează soluţii IT integrate complexe, astfel printre poziţiile deschise în cadrul biroului din Iaşi se numără programatori Java şi .Net, software arhitecţi, software testeri, dar şi manageri de proiect şi analişti business.
În plus, în perioada martie – august 2012, compania va lansa un program de internship destinat studenţilor din Iaşi şi va continua programul Endava University, adresat propriilor angajaţi pentru dezvoltarea aptitudinilor tehnice şi de management.
Angajaţii Endava din Iaşi sunt implicaţi în peste 20 de proiecte de dezvoltare software pentru clienţi din domenii precum servicii financiare, media şi servicii online, atât din Marea Britanie, cât şi din România. Endava livrează direct din sediul din Iaşi soluţii pentru 3 dintre primele 10 instituţii financiare la nivel mondial, şi, de asemenea, echipa Endava din Iaşi este implicată în dezvoltarea portalului web pentru cel mai cunoscut club de fotbal din Premier League.
Peste 1200 de metri pătraţi de spaţii noi de birouri în Iaşi
Începând cu februarie 2012, Endava a închiriat în complexul Palas încă un etaj cu o suprafaţă de peste 1200 de metri pătraţi.  De asemenea, compania va continua proiectul de ambientare a spaţiilor – EnStyle – prin care se doreşte crearea unui mediu de lucru motivant.
„Începând cu 1 februarie, am închiriat şi etajul patru al acestei clădirii care înseamnă încă 1200 de metri pătraţi de spaţii de birouri. În ultimul an, aproape ne-am dublat numărul de angajaţi din Iaşi şi vrem să păstrăm acelaşi ritm de creştere. Planul nostru pentru următorii 2-3 ani este să ajungem la peste 400 de angajaţi în biroul din Iaşi”, a declarat John Cotterell, CEO Endava.
Aproximativ 4000 de profesionişti IT în Iaşi
Potrivit statisticilor companiei, în Iaşi sunt aproximativ 4000 de profesionişti în IT, însă doar 7 companii au peste 100 de angajaţi. Printre avantajele Iaşiului pentru susţinerea dezvoltării sectorului IT se numără universităţile locale, disponibilitatea spaţiilor de birouri şi infrastructura de comunicaţii, care include şi accesul la Internet.
“Pe plan local, vorbim despre aproximativ 1000 de absolvenţi de universitate cu specializări în IT, iar acesta este de departe cel mai important avantaj pe care îl are Iaşiul. De asemenea, faptul că majoritatea absolvenţilor cunosc cel puţin două limbi străine ajută, iar extinderea pistei aeroportului şi a capacităţii de a opera în condiţii de vizibilitate redusă ar reprezinta un mare plus”, a adăugat Postolache.
SURSA: AGORA