Endava caută peste 250 de IT-işti în primele şase luni din 2012

În primul semestru al acestui an, Endava, furnizor de servicii IT, anunţă peste 250 de angajări la nivel naţional, fiind astfel unul dintre cei mai activi angajatori din domeniul IT în 2012.  Cele mai multe angajări vor avea loc la Iaşi, unde compania va desfăşura în perioada 24-28 ianuarie şi primul eveniment de recrutare organizat în acest an. De asemenea, la nivel naţional, compania a efectuat deja în primele două săptamâni ale anului 2012 aproximativ 50 de angajări.

Printre cei mai căutaţi IT-işti se numără dezvoltatori Java şi .Net, testeri software, project manageri şi business analişti.  În acelaşi timp, pentru centrele de dezvoltare din Cluj-Napoca şi Bucureşti sunt căutate profile cum ar fi arhitecţi software, specialişti Business Inteligence, ingineri de suport, analişti service desk sau 3rd line consultants pe tehnologii Microsoft şi Unix & Networking.

Dintre cele 250 de angajări anunţate pentru prima jumătate a acestui an, aproximativ 180 sunt poziţii deschise la Iaşi, unde compania numără în prezent peste 130 de angajaţi. La Cluj-Napoca, unde se află cel mai mare centru de dezvoltare al companiei din România, cu peste 190 de angajaţi, vor fi recrutaţi alţi 35 de specialişti IT în primele 6 luni din acest an. În Bucureşti, unde compania are un centru regional de coordonare şi consultanţă, compania îşi va extinde echipa de la 10 la 50 de persoane.

La 1 ianuarie 2012, Endava Romania număra aproximativ 340 de angajaţi la nivel naţional, cu 33% mai mult decât în ianuarie 2011, iar în primele două săptamâni ale anului 2012 compania a efectuat deja aproximativ 50 de angajări.

„Proiectele pe care Endava le desfăşoară din centrele de dezvoltare din România, în special pentru clienţi din Marea Britanie, dar şi din SUA şi România, necesită în momentul de faţă un ritm de creştere mai accelerat al numărului de angajaţi. La finalul acestui an, sediul din Iaşi va fi cu siguranţă cel mai mare centru al companiei din România şi Europa de Est, însă pentru a doua jumătate a lui 2012 este programată şi extinderea centrului din Bucureşti, cu până la 100 de persoane”, a afirmat Marian Popa, Managing Director Endava pentru Europa Centrală şi de Est.

Aproximativ 20% dintre posturile deschise la Iaşi şi Cluj-Napoca se adresează candidaţilor entry-level, în timp ce restul posturilor sunt destinate în proporţii egale candidaţilor cu un nivel mediu de experienţă şi seniori. Cele mai multe poziţii sunt deschise pentru dezvoltatori Java şi .Net, testeri software, project manageri şi business analişti.
 
Pentru întreg anul, compania estimează o dublare a numărului de angajaţi din România, la peste 750 de persoane.

Sursa: Endava, preluata de www.agora.ro