Elevii din Oman folosesc conținut educațional digital dezvoltat de SIVECO Romania

SIVECO Romania a derulat cu succes la școala de fete Thuraya Al Busaeediya din Muscat, Oman, un important proiect pilot de informatizare a procesului educațional.

Proiectul s-a desfășurat pe parcursul anului scolar 2010-2011 și s-a finalizat printr-o lecție deschisă la care au participat oficiali ai Ministerului Educației din Oman, reprezentanți ai SIVECO Romania, precum și profesori și elevi din clasele 5-10. Profesorii au demonstrat prin aplicații practice entuziasmul elevilor și implicarea activă a acestora atunci când beneficiază la ore de lecțiile interactive AeL eContent implementate în școală.

Lecțiile digitale AeL eContent cuprind experimente, simulari, animații și clipuri, în limba arabă, menite să dezvolte curiozitatea naturală a elevilor și să ofere acestora un mediu atractiv de învățare. Cu AeL eContent profesorii din Oman pot transforma ora de clasă într-o experiență placută, unică, într-un mediu virtual, securizat, dându-le elevilor posibilitatea de a experimenta fenomenele naturale și de a descoperi, chiar din sala de clasă, lumea înconjurătoare.

Suntem mândri că am sprijinit Ministerul Educației din Oman cu această implementare care sperăm să fundamenteze un proiect mai amplu, care să acopere toate școlile din țară. In momentul de față SIVECO Romania deține cea mai extinsă bibliotecă virtuală din lume în limba arabă, cuprinzând peste 7.000 de resurse educaționale interactive pentru matematică, științe, limba arabă și studii patriotice emirateze„, declară Alexandru Coșbuc, Vice-președinte Adjunct Vânzări Internaționale, în cadrul SIVECO Romania.

Proiectul a implicat traducerea, localizarea și maparea pe curricula locală a 120 de obiecte interactive de învățare la matematică, fizică, biologie și chimie, instalarea sistemului AeL și instruirea a 25 de profesori pentru utilizarea optimă a instrumentelor implementate. Profesorii au fost recompensați cu diplome de participare și au fost certificași în utilizarea aplicațiilor AeL. Pe tot parcursul proiectului pilot, specialiștii SIVECO Romania au beneficiat de sprijinul reprezentanților Ministerului Educației și al profesorilor din Oman.

SIVECO Romania este un jucător activ în zona Golfului, desfășurând cu succes ample proiecte de modernizare a sistemului educațional în Emiratele Arabe Unite, Kuweit, Bahrein și Oman, precum și în țări din Europa, Nordul Africii și regiunea CIS.

Sursa: SIVECO Romania

Etichete: